Събития

София вече има туристически информационен център в ретро трамвай

   
София вече има туристически информационен център в ретро трамвай

София вече има нов туристически информационен център, разположен в реставриран ретро трамвай, който е на над 100 години. Това обяви Никола Барбутов, зам.-кмет по туризма на Столична община. Центърът е разположен в градинката срещу Халите. "Трамваят е символ на пътуването във времето. Оттук може да започне вашето приключение в хилядолетната София. София не е просто град – тя е усещане, история, дух и бъдеще!", заяви във фейсбук Барбутов.

За нас не са важни брошурите и диплянките, които можете да намерите в интернет. Искаме да ви потопим в атмосферата на града, да усетите пулса му, да се изгубите в неговите улици и да откриете скритите му съкровища, подчерта той.
София е град, който не просто се посещава, а се преживява. "Искаме да потопим гостите на града в магията на място, където историята среща бъдещето, а всеки ъгъл разказва своя собствена приказка, защото преживяванията са най-близки до сърцето", каза Никола Барбутов.

Проектът е реализиран от целия екип на Общинското предприятие "Туризъм", на който е директор Антон Пенев. Самият Пенев обяви пред TravelNews, че се водят разговори с Летище София за изграждането на туристически информационен център на негова територия, където да посреща чуждите туристи. Старият информационен център в подлеза на Софийския университет също е обновен и модерен.

Александър Върбанов