Новини Турагенции

Белпрего травел отваря записванията за автобусни екскурзии до Босна и Херцеговина

   
Белпрего травел отваря записванията за автобусни екскурзии до Босна и Херцеговина

Често се захласваме по далечни дестинации и екзотични места, но пренебрегваме местата, които са най-близо до нас. Балканите крият уникални красоти, а всяка държава на полуострова носи свой характерен чар. Екскурзията на “Белпрего травел” е чудесен начин да опознаете Босна и Херцеговина.

Това четиридневно пътуване ще ви отведе до едни от най-забележителните места в региона, разкривайки богатото наследство на Босна и Херцеговина. 

С начална цена 

от 445 лева, програмата е привлекателна не само заради уникалните си маршрути, но и заради достъпната цена. В нея са включени транспорт с лицензиран автобус, 3 нощувки със закуски, водач придружител, обиколка на Сараево, транспорт до Босненските пирамиди, екскурзия до Мостар, посещение на Дървенград и на Каменград.

Туристите могат да изберат дати през април, май, юли и септември 2025 г. Стандартно групите се отправят към Босна и Херцеговина в четвъртък или петък, за да може пътуването да се съчетае идеално с уикенда.

Perfect Day in Sarajevo: Top Spots & Tips

Пътешествието започва 

със Сараево - един град, който съчетава традициите на изтока и запада. Столицата на Босна и Херцеговина е известна със своята богата история и уникална атмосфера, която отразява съжителството на различни култури и религии. Първото впечатление, което оставя градът, е разнообразието от архитектурни стилове - от османска до австро-унгарска архитектура, което прави разходката по тесните улички на стария град Башчаршия истинско приключение. Тук ще имате възможност да разгледате известни забележителности като стария град, Султанската джамия, пазара „Башчаршия“, Националната библиотека и Латинския мост - мястото, където е извършен атентатът срещу австрийския престолонаследник Франц Фердинанд, станал повод за избухването на Първата световна война.

Програмата предлага и посещение на мистериозните

Босненски пирамиди. 

Тези древни структури са обект на много научни спорове и дебати, като някои учени твърдят, че те са най-старите човешки изградени пирамиди в света, докато други ги смятат за естествени образувания. Независимо от мнението, пирамидите привличат много туристи, които искат да изследват техните мистерии, енергийни полета и необясними явления, които се свързват с тях.

Bosnian Pyramid Of The Sun Stock Photo - Download Image Now - Bosnia and  Herzegovina, Pyramid, Ancient - iStock

Продължавайки с пътуването, екскурзията ви отвежда в Мостар - градът, известен със своята забележителна архитектура и древни мостове, които са символ на обединението и мира. Най-известният от тях е Старият мост, построен през 16 век от османски архитекти и разрушен по време на войната през 90-те години, след което е възстановен и днес е символ на възстановяването на града. Разходката из Мостар ви дава възможност да откриете калдъръмените улички и традиционните магазини, където може да намерите ръчно изработени сувенири, мед и занаятчийски изделия.

Mostar: A Mesmerizing Gem of Bosnia and Herzegovina | Inspiration | Always  Croatia

По пътя към Мостар 

групата на “Белпрего травел” ще спре и на Дервишкото теке в Благай - едно от най-мистичните кътчета на Балканите, където в пълна хармония съжителстват тайнството на идеологията на дервишите и незабравимата природна красота на най-големия карстов извор в Босна. Запазеният дервишки дом, изграден в отвесна скала над прелестната река Буна, е отворен за посещения. Само тук на брега на реката, с чаша босненско кафе, можете да се насладите на традиционния десерт смоквара или смокинова магия.

С тази екскурзия ще се докоснете до един от най-живописните и неизследвани региони на Балканите. Независимо дали сте любител на историята, изкуството, културата или просто искате да се насладите на красиви природни гледки, програмата на “Белпрего травел” в Босна и Херцеговина ще ви очарова с уникалното си съчетание от всички тези елементи. Туристическите маршрути са внимателно подбрани, за да предоставят пълноценно преживяване, което акцентира върху автентичната местна култура и начин на живот.

Водопадът Кравице - всичко, което трябва да знаете

Четиридневното пътуване е чудесен начин да откриете магията на Балканите и да се запознаете с една страна, която остава до голяма степен непозната и мистериозна за много хора. Тази екскурзия съчетава културни и природни забележителности, които ще оставят незабравими спомени и желание да се върнете отново, за да изследвате още повече от тази красива част на света.

Йоана Шомова