Турагенции

Туроператорът Аполо увеличава круизите на 70 броя за 2025 г.

   

Калина Тодорова (вляво) и Павлина Илиева представиха рекордната си програма Треска за круизи
  Мирослав Иванов

Туроператорът „Аполо“ планира да осъществи 70 морски и речни круизи през 2025 г. с новата си програма “Треска за круизи”. Това обявиха на специална презентация пред туристически агенции и журналисти в столичния пиано бар „Cotto“ мениджърите на компанията Калина Тодорова и Павлина Илиева. За сравнение през тази година и до нейния край ще реализират 53 круиза, които са избрани от над 2750 туристи.

„Круизите са голям хит сред българите и очакваме още по-голям интерес следващата година. Нашата програма е най-богата на българския пазар за организирани групи“, заяви Павлина Илиева. Всеки клиент получава анкета, която да попълни след пътуването. Проучването показва, че 98,7% от туристите са доволни от услугите ни, подчерта Калина Тодорова. Над 5.8% от клиентите вече правят по два круиза годишно, а 3,6% - дори по три.

Всички групи са с водач на български език, който ги придружава през цялото пътуване и превежда от местните екскурзоводи, заяви Калина Тодорова. Туроператорът предлага пакет, в който влиза круиз, самолетен билет с гарантирани места, водач и медицинска застраховка с „Евроинс“. Освен това включва задължително и една нощувка преди качването на борда с цел сигурност, ако авиокомпания отмени полет в последния момент. „По този начин си гарантираме, че няма да изпуснем кораба“, обясни Павлина Илиева.

 Част от гостите на събитието

Туристите пък са доволни, защото получават още една екскурзия бонус из града, в който ще се спи. Останалите екскурзии при спирането на пристанищата не са задължителни, а само който си плати за тях. Туристите могат и сами да слизат и да се разхождат из дестинациите. Важно е обаче да знаят, че трябва да се върнат на борда на кораба преди часа на тръгване, защото не се изчаква никой, подчерта Калина Тодорова.

Цялата програма “Треска за круизи”

на „Аполо“ за 2025 г. вече е качена на сайта. Те ще работят с 8 круизни гиганта – Costa Cruises, MSC Cruises, AIDA, NCL, Royal Caribbean, AIDA, Princess Cruises и Holland America.

 Част от програмата на "Аполо"

През януари 2025 г.

стартират с карибски круиз от Маями (САЩ) с Бахамите, Ямайка, Камайните и Мексико. Корабът е SKY Princess. “Българите да не се притесняват от визите за САЩ, тъй като съдействаме с попълването на документите и ако всичко е изрядно, получават 10-годишна виза. До момента нямаме откази в групите ни”, заяви Калина Тодорова. Тя допълни, че ако туристите не получат виза, парите им се възстановяват. Друг интересен круиз през януари е из Персийския залив с кораба MSC EURIBIA, в който влизат Дубай, Абу Даби, Доха (Катар) и Мускат (Оман).

През февруари

следва круиз Тайван, Хонг Конг, Витнам, Тайланд и Сингапур с Norwegian Spirit. Още един карибски круиз идва, но с тръгване от Хюстън, Тексас. Той е с новия кораб Norwegian Prima. А из Латинска Америка ще се плава с Costa Favolosa, като влизат Буенос Айрес, Рио де Женейро, Илабела, Камбориу, Монтевидео и Игуасу.

През март

идва времето за Южна Африка, Мадагаскар, Реюнион и Мавриций. Круизът е с кораба Norwegian Dawn. Отново има предложение за Персийския залив. Азиатският тур е из Китай и Япония, където ще бъде с кораба Spectrum of the Seas. По-наблизо има круиз из Канарски острови и остров Мадейра с MSC Opera. И този месец има за Латинска Америка с Costa Favolosa.

Европейските круизи започват със Средиземноморието с Costa Toscana – Рим, Савона, Марсилия, Барселона, Палма де Майорка и Палермо. Много интересен ще бъде речният винен круиз по река Дордона във Франция, като са включени Бордо, Сен Емилион, Блай и Медок. Американската рапсодия ще е с Norwegian Getaway, като се спира в Мексико, Белиз, Хондурас, екскурзия до Ню Орлиънс и накрая завършва с уникалния Ню Йорк.

Април следва

с шест круиза. Първият е “Истории от Рим и Венецианската република” с MSC Lirica и влизат Дубровник, Сплит, Корфу, Венеция и Рим. Далечните дестинации са представени от Индонезия и Австралия с остров Бали, Ламбок, Комодо, Големия Бариерен риф и Сидни. Там ще се плава с Norwegian Sun. Започват и круизите по Адриатическо море с MSC Opera – Бари, Задар, Венеция, Дубровник, Корфу и Котор.

Великолепието на Западното Средиземноморие ще се обикаля с Costa Pacifica, като ще се видят Барселона, Марсилия, Генуа, Сен Тропе и Валенсия. В САЩ отново има карибски круиз от Маями с Хондурас, Белиз и Мексико. Този месец е представен и още един речен круиз по Рейн в сезона на латетата с Crucevita – Амстердам, ротердам, Гент, Брюксел, Антверпен и Дордрехт.

Шест круиза и през май,

като първи е Средиземноморска фантазия с MSC Seaside – Италия, Франция, Испания, Тунис и Палермо в Сицилия. Друг “Около Европа” е с Costa Favolosa – Испания, Франция и Германия, MSC Seaview ще предложи средиземноморски круиз, а MSC Orchestra също из Средиземноморието, но с Ибиса и Сардиния.

Новост за пазара е речен круиз по Дунав с тръгване от България – от Видин. Ще се плава с изцяло обновения кораб MS Fidelio, а програма включва Железни врата, Белград, Нови Сад, Вуковар, Мохач, Будапеща, Братислава и Виена, от където се прибираме със самолет. Пътешествието е 10 дни, каза Калина Тодорова.

Още един любим круиз е в края на май – из Бискайския залив с MSC Virtuosa – Лондон, Ла Рошел, Билбао, Ла Коруня и Шербур. При него се стига с екскурзия до Сантяко де Компостела – пътят камино, а също така и абатството Мон Сен Мишел.

 Част от екипа на "Аполо", другите са на круизи

Юни започва

с круиз “Старите цивилизации на Средиземно море” с Costa Fascinosa – Рим, Неапол, Палермо, Ла Гулет, Валета, Катания и Бари. На север има из Балтийско море с наследството на викингите. Пътува се с MSC Poesia – Копенхаген, Варнемюнде, Гдиня, Клайпеда, Рига и Стокхолм. Круз “Митове и легенди от Средиземно море” с Costa Fascinosa предлага Пулия, Санторини, Миконос, Марта и Сицилия.

Речната част е представена с плаване по Рейн от Базел – Страсбург, Манхайм, Майнц, Рюдесхайм, Кобленц, Кьолн, Амстердам. Другият е по Дунав – Виена, Мелк, Дюрнщайн, Естергом, Будапеща и Братислава.

Хитът се очертава круизът до Исландия и Шотландия за белите нощи – с MSC Preziosa. Също така и до Нордкап с Costa Favolosa. Докато MSC Euribia ще предложи пътешествие из Норвежките фиорди. На юг не е за изпускане отново и този из Бискайския залив с MSC Virtuosa, като този път влиза и Португалия.

Юли отново

Има до Норвежките фиорди, но с кораба Costa Diadema. Речният круиз е по красивата Сена и разглеждане на Нормандия. В този месец има и един далечен до Френска Полинезия, Нова Зеландия, Фиджи и Хавай. Там ще се плава с Norwegian Sun.

Отпускарският август

предлага речен круиз по река Доро, който е из Португалия и Испания. На хладно може да се отиде до Исландия за лов на Северното сияние с MSC Preziosa. Другият круиз е из Норвежките фиорди с Costa Diadema. Още един речен има във Франция из красивата Нормандия.

7 круиза през септември

ще зарадват българите. Първият е средиземноморският с Costa Smeralda, а Costa Diadema ще плава около Европа. Ирландия и Англия ще бъдат представени с Costa Preziosa, Costa Favolosa също предлага около Европа, а средиземноморски с Гърция и Италия – с Costa Fortuna. Речният круиз е по Рейн. Бискайският залив идва отново с MSC Virtuosa.

Октомври

ще предложи средиземноморския с Costa Smeralda, а Costa Diadema – също около Средиземноморието, но с Мароко. Адриатическото предложение е с MSC Opera с Бари, Задар, Венеция, Дубровник, Корфу и Котор. Още два средиземноморски следват – единият с MSC Seaside, с плаване из Италия, Франция и Испания, а другият – Costa Diadema, с включени Испания, Гибралтар, Португалия, Франция и Италия.

През ноември са далечните

дестинации. Круиз ще представи Австралия и Нова Зеландия с Anthem of the Seas. Върхът на предложенията е Карибският круиз с новия кораб MSC World America, който предстои да бъде пуснат на вода от Маями през 2025 г. MSC Euribia пък ще обикаля около Персийския залив. Азиатски круиз ще предложи Holland America Westerdam, като корабът е в класически стил, много елегантен и луксозен. Той ще покаже Сингапур, Тайланд, Виетнам, Малайзия, Филипини, Хонг Конг.

Германският кораб AIDA Stella ще пътува из Сейшели, Мавриций и Мадаскар. На него се лее много бира, дори има и собствена пивоварна на борда. Всички ресторанти са само на ол инклузив. Costa Serena ще покаже Япония и Хонг Конг. Докато MSC Divina ще плава из Карибите с включено Мексико.

Декември

ще завърши с три круиза с посрещане на новата година. Предвидено е карибски с MSC Grandiosa, като се тръгва от Порт Канаверал и ще се стигне дори до НАСА. Корабът Anthem of the Seas ще стигне до Австралия и Нова Зеландия. В топли води ще плава и Costa Toscana – из Персийския залив.

Туроператорът „Аполо“ е от 24 години на пазара, като вече има над 15 години специализиран опит в круизите. Компанията държи на качеството и завръщането на доволните клиенти отново и отново. 

Мирослав Иванов