Турагенции

Екватор организира предколедни екскурзии във Виена, Будапеща и Братислава

   
Екватор организира предколедни екскурзии във Виена, Будапеща и Братислава

В очакване на най-топлия празник, хиляди туристи искат да съберат малко коледно настроение, а какво по-добро място от уютните коледни базари? Някои от тях са истинско произведение на изкуството, което същински носи коледния дух. Особено в Централна Европа традицията за такива базари датира още от XV в., за това тези събития носят не само магична атмосфера, но и изключителна културна стойност. А туристите на “Екватор” ще могат да се порадват на някои от най-известните европейски пазари.

Предколедните екскурзии до Австрия, Словакия и Унгария са отлична възможност човек да се потопи в магията на празничния сезон и да се разгледат някои от най-красивите коледни базари в тези страни. 

Програмите, 

които са 4- или 5-дневни, предлагат незабравимо преживяване, съчетаващо коледния дух с културното богатство на градовете. Организираните чартърни полети от София улесняват пътуването, а промоционалните цени правят тези екскурзии още по-привлекателни за всички, които искат да се насладят на едно различно предколедно приключение.

Екскурзията до Австрия и Словакия 

включва посещение на коледните базари във Виена и Братислава - два града, които са известни със своите празнични традиции и впечатляващи коледни украси. Във Виена базарите се простират из целия град и предлагат невероятно разнообразие от ръчно изработени украшения, кулинарни изкушения и ароматно греяно вино. Особено впечатляващ е базарът пред кметството, където ще се насладите на бляскави светлини и традиционни виенски деликатеси. За любителите на сладкото няма как да се пропусне щруделът и други австрийски десерти, които допълват преживяването.

Magical Christmas Markets From Vienna To Paris - Tickets and Event  Information | LocalWineEvents.com

Във Виена 

туристите на “Екватор” могат и допълнително да запазят посещение с екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца Хофбург. Там се съхраняват някои от най-ценните съкровища, историята и богатството на Хабсбургската империя - великолепни корони, скъпоценни камъни, диадеми, скиптри, мечове, реликви и други исторически артефакти от различни периоди, Свещената круша, която се смята за един от най-старите съхранени предмети от злато в света, Инималатският кръст - една от най-ценните и харесвани реликви в християнското изкуство.

От друга страна могат да изберат да видят известния комплекс Шьонбрун. Дворецът и неговите красиви барокови градини са абсолютно задължителни за посещение от всеки гост на Виена. Построен от известния архитект Фишер фон Ерлах през 17-ти век, дворецът днес е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията ще покаже красотите на малка част от всичките 1000 стаи, много от тях декорирани от императрица Мария Терезия. Дворецът се е ползвал за лятна резиденция на кралското семейство, а в градини има много интересни забележителности като лабиринта от растителност и зоологическа градина.

В Братислава, 

столицата на Словакия, коледният базар се намира на главния площад и около стария град. Атмосферата там е по-интимна и автентична, като предлага традиционни словашки ястия и напитки. Гостите могат да се насладят на местни специалитети като "капустница" (супа от кисело зеле) и "локше" (палачинки от картофено тесто), както и да открият ръчно изработени сувенири и украшения.

20 Best Christmas Markets in Europe for 2024

Цените за тази екскурзия започват от 748 лв. и включват самолетен билет София - Братислава - София с авиокомпания European Air Charter, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг, 3 или 4 нощувки във Виена, обзорна обиколка на Виена и на Братислава, трансфер летище - хотел - летище, представител на туроператора за целия престой, бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А).

Екскурзията до Унгария и Словакия 

съчетава коледния дух на Будапеща и Братислава. В Будапеща един от най-големите и популярни коледни базари в Централна Европа се намира на площад "Вьорошмарти". Тук можете да се насладите на унгарски специалитети като "лангош" (пържено тесто с различни добавки), "кюртoшкалaч" (сладък комин-погачка) и пикантно греяно вино. Възможностите за пазаруване на ръчно изработени сувенири и уникални подаръци са многобройни, а празничната атмосфера се допълва от светлинните шоута и музикални изпълнения.

Допълнително туроператорът предлага еднодневен тур "По големия завой на Дунав", по време на който туристите ще се запознаят с Естергом - старата столица на Унгария с най-голямата катедрала в страната. Освен това “Екватор” предлага и разходка с корабче по Дунава в Будапеща, където туристите могат да се насладят на красивите гледки, особено към унгарския парламент.

Budapest Christmas Markets | Travel Escapes

Цените за тази програма започват от 782 лв. и включват самолетен билет София - Братислава - София с авиокомпания European Air Charter, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг, 3 или 4 нощувки със закуски, обзорна обиколка на Братислава и на Будапеща, трансфер летище - хотел - летище, представител на туроператора за целия престой, бонус пакет “Максимална сигурност” и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А).

Екватор” предлага и двете екскурзии във вариант с настаняване в 

комфортни хотели 

за 3 или 4 нощувки. Настаняването е внимателно подбрано, за да предложи удобство и лесен достъп до забележителностите и базарите във всеки град. Независимо дали изберете да посетите Виена и Братислава или Будапеща и Братислава, ще имате възможността да се насладите на уютна празнична атмосфера и да създадете незабравими спомени.

Екскурзиите са съчетание от културни обиколки, свободно време за пазаруване и наслаждаване на местната кухня, както и възможност за допълнителни екскурзии до забележителности в околността. Това прави програмите подходящи за всички, които искат да усетят коледния дух в различни европейски столици и да се потопят в традициите и културата на тези страни.

Йоана Шомова