Новини Транспорт

Българската Fly2Sky сключи сделка за 4 самолета с TUI

   
Българската Fly2Sky сключи сделка за 4 самолета с TUI

Fly2Sky осигури значителен договор с TUI Group за летниясезон 2025, укрепвайки позицията си на ключов играч наевропейския авиационен пазар. Авиокомпанията щеексплоатира четири самолета по ACMI споразумение, за да отговори на сезонното търсене в Европа. Това новопартньорство подчертава способността на Fly2Sky бързо да серазширява и да отговори на нуждите на една от най-големитетуристически групи в света.

Започвайки от април 2025 г., Fly2Sky ще разположи трисамолета Airbus A320, а четвъртият ще се присъедини презюни. Тези самолети ще летят от Брюксел и ще обслужват широкспектър от европейски дестинации, осигурявайки безпроблемнопътуване за клиентите на TUI Group през пиковите месеци наваканциите от април до октомври. Партньорството щеанагижира 40% от флота на Fly2Sky, който се състои от 8 самолета Airbus A320 и два Airbus 321.

Емилия Андреева, Дитректор маркетинг и бизнес развитие на Fly2Sky, подчерта значението на тази сделка, като заяви:
„За нас е чест да летим за TUI, една от водещите туристическигрупи в света. Доверието им в нас да превозваме технитеклиенти по по летните им дестинации е голяма чест, но и отговорност за нас. Ангажиментът на Fly2Sky къмбезопасността, надеждността и обслужването на клиентите ни съвпада перфектно със стандартите на TUI Group, и смеуверени, че това партньорство ще осигури безаварийни и приятни пътувания на летуващите."

Този диговор не само поставя авиокомпания Fly2SKy в светлината на прожекторите, но също така демонстрираоперативната й способност и укрепва статута и на доверенпартньор в авиационния сектор. Партньорството с групата TUI стъпва на предишникраткосрочни сътрудничества и има потенциал за по-нататъшно дългосрочно разширяване.