Оферти

Коледна приказка в Крайова и Букурещ

   
Коледна приказка в Крайова и Букурещ

1 ден: Отпътуване рано сутринта от Варна, Провадия, Шумен и Русе по маршрут Дунав мост – Александрия – Крайова.

Кратка спирка по пътя за посещение на Манастир Нанов.
Пристигане около обяд в Крайова и настаняване в хотел /при готовност на хотела/. Крайова е един от най-големите румънски градове с население от почти 300 хиляди души. Намира се в румънската част на дунавската равнина – на почти еднакво разстояние между р. Дунав и южните склонове на Карпатите. Крайова е столица на Олтения /една от географските области на Румъния/. През вековете е била голямо историческо и културно средище, а днес е динамичен град с развита индустрия и няколко университета. Крайова е град, тясно свързан с българската история – през 1940 г. е подписана Крайовската спогодба, по силата на която Румъния по мирен път предава Южна Добруджа на България.
Пешеходна разходка из старата част на града с елегантни и добре запазени сгради от векове – Музей на изкуството, Административната палата и пеещия фонтан, площад Михай Витязул и др.
Свободно време на Коледния базар, който тази година е домакин на най-красивата коледна елха в Европа. Изборът направен сред 25 дръвчета от известни коледни базари в европейски градове като Лондон, Виена, Варшава, Будапеща, Прага, Инсбрук и Талин. Вълшебният коледен базар тази година е посветен е на Андерсеновата приказка „Снежната кралица“ и затова на централния площад е издигната 5-метрова фигура на приказната героиня редом до 20-метрова коледна елха. Осветен с над два милиона лампички, с няколко автентични коледни зони, творчески работилници за деца, атракциони, цветни къщички предлагащи на посетителите греяно вино и сладкиши. концерти и стотици хиляди празнични светлини.
Нощувка.

2 ден: Закуска.
Отпътуване за Букурещ.
По желание посещение на Палата на парламента.
Свободно време за Коледния базар пред Двореца на Парламента, който наподобява немските коледни базари с над 100 дървени къщички предлагащи коледни подаръци и играчки, греяно вино, типично румънски сладкиши и други традиционни храни и напитки, ръчно изработени предмети. Там се намира и къщичката на Дядо Коледа придружен от своите елфи и феи и раздава на децата бонбони, а те могат да оставят писмата си в специална кутия. 
Отпътуване за България следобед.

За повече информация вижте ТУК.