Новини Събития

БАТ и УНСС ще си сътрудничат в туризма

   
БАТ и УНСС ще си сътрудничат в туризма

Българската асоциация за туризъм (БАТ)  подписа споразумение за сътрудничество с научно изследователски център „Управление на проекти и консултинг в туризма“ към катедра „Икономика на туризма“ на УНСС.

Това съобщиха от двете организации. Подписите под документа си сложиха председателят на БАТ Ивелин Кичуков и ръководителят на катедра „Икономика на туризма“ на УНСС проф. Мариана Янева. Сътрудничеството ще бъде в следните области:

1. Участие в учебния процес на гост-лектори от държавни структури и бизнеса по време на лекции и/или упражнения, провеждани от катедра „Икономика на туризма“.
2. Организиране на общи мероприятия и семинари.
3. Участие на студенти от катедра „Икономика на туризма“ при УНСС в стажантски програми на партньорите.
4. Осигуряване на реализация на студенти от УНСС след тяхното дипломиране.
5. Участие в обща проектна дейност.
6. Провеждане на пазарни проучвания по заявка на партньора и възлагане на практически задачи на студентите по преценка на партньора.
7. Провеждане на практически занятия, с цел обезпечаване на дуалното обучение – комбиниране между теорията и практиката.
8. Спонсориране на инициативи на катедрата от страна на партньорската организация.
9. Рекламиране на партньорската организация по време на прояви на катедрата – конференции, семинари и дискусии, както и в сборници, а също така и на рекламно табло в УНСС.
БАТ вече има доста споразумения с различни организации за подпомагането и популяризирането на туризма.

Димо Христов