Висококачествените вина на избата De Angelis от района Марке в Италия вече се предлагат в България. Вносител е La Cantina Italiana със собственик Ивелина Кръстева. Вината ще бъдат предлагани онлайн, в специализираните магазини и в ресторантите. Те се продават за първи път на нашия пазар, като се изнасят за цял свят - популярни са из Европа, САЩ и Русия.
Потопете се в един свят на изискани вкусове и ненадминато качество с вината от региона Сан Бенедето дел Тронто, разположен в сърцето на Марке. Там, където морският бриз гали лозята, природата сътворява истински шедьоври от грозде, които носят със себе си духа на древни традиции и модерна иновация.
Портфолиото на La Cantina Italiana включва нови и непознати за България сортове, които впечатляват с богатство на вкусове и аромати, които ще изненадат и възхитят дори най-изтънчените ценители. Всяка бутилка разказва история, създадена с внимание към детайла и страст към качеството. Това доказват и престижните сертификати DOC, DOCG и IGT, символи на автентичност и уникалност.
„Още при първата глътка от тези вина бяхме запленени от уникалния микс от вкусове и аромати. Всяка чаша не беше просто наслада за небцето, а разказваше история за региона и хората, които са създали това богатство. Винарната De Angelis не е просто бизнес — тя е страст, отдаденост и внимание към всеки детайл. Собствениците влагат душа и усилия, за да поддържат високо качество и да предадат автентичността на италианското винопроизводство“, обясни пред TravelNews Ивелина Кръстева.
Един кълвач, свещено животно за древния бог Марс, води древните хора към бреговете на река Тронто. Така се раждат пикените — забележителен италийски народ, символ на цивилизацията, процъфтяла през Желязната епоха. Днешната провинция Асколи е сърцето на този народ, който в продължение на седем века утвърждава културата си и оставя траен отпечатък в сърцето на Европа.
Имението De Angelis носи духа на тази територия, свързана с наследството на пикените. През 50-те години на миналия век семейство Де Анджелис полага основите на първата си винарна, произвеждайки вино както от собствено грозде, така и от продукцията на други местни производители. Това е време на усърдна работа — нови лозя са засадени в Офида и Кастел ди Лама, а през 1985 г. е изградена модерна изба, която завършва цикъла от лозето до бутилираното вино.
Еволюцията на този процес е поверена на Куинто Фаусти, който заедно с други винопроизводители от региона Пичено, преоткрива важни местни сортове грозде, като Монтепулчано, Пекорино и Пасерина. Тези сортове, почти забравени, възкръсват, обогатявайки културната история на региона и разкривайки пълния потенциал на автохтонните лозови сортове.
С идването на третото поколение семейството насочва усилията си към биологичното земеделие, модернизира комуникацията и придава значимост на всеки детайл от маркетинговата стратегия на компанията. De Angelis вече десетилетия остава вярна на своите принципи за здравословност, естественост и тероар. Чрез философията и техниките на биологичното лозарство имението поддържа традицията си. Лозята не само се управляват по устойчив начин, но и са затревени и с минимален брой гроздове на лоза. Тази практика изразява философията на „логиката на живота“ и подобрява естествено сетивните качества на вината.
Червените вина се произвеждат от внимателно селектирани сортове грозде, брани ръчно и отглеждани в идеални климатични условия. Процесът на ферментация и отлежаване се извършва с внимание към детайла, което позволява всеки сорт да разкрие своите уникални аромати и вкусове. Всяка бутилка носи със себе си мощния характер на Россо Пичено и Монтепулчано – два от най-престижните и обичани видове вино в Италия. Rosso Piceno – със своите интензивни и дълбоки аромати, веднага завладява сетивата. Това е вино с плътно тяло, което съчетава идеално мекота и сила, съвършено балансирано и изключително насищащо.
Мирослав Иванов