СОФ Кънект и водещият оператор на заведения за храни и напитки (F&B) в транспортни хъбове по света - SSP, днес официално откриха три нови обекта на Терминал 2: Bar 09-27, Negroni и Upper Crust. Така двете компании завършиха най-мащабната трансформация на F&B зоната, която вече е с площ от над 1500 кв. м. В откриването на новите обекти участваха Н. Пр. Натаниъл Копси – посланик на Великобритания в страната ни, Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, Джордж Антониу – управляващ директор на SSP за Източна Европа и Близкия изток и Христос Ортодоксу – регионален директор на SSP за Източна Европа.
„Истинско удоволствие е за мен да присъствам на откриването на новата зона за храна и напитки на Терминал 2 — място, което обединява международни, местни и разбира се, британски вкусове. Гордея се, че британска компания има възможността да допринесе за преживяването на пътниците тук, в София, особено предвид факта, че Обединеното кралство продължава да бъде найпопулярната дестинация от летище „Васил Левски“. Пожелавам на всички брандове, които днес откриват своя нов дом тук, много успехи. Убеден съм, че те ще посрещат пътниците с топлота, грижа и отлична храна.“, каза Н. Пр. Натаниъл Копси.
„Щастливи сме да обогатим пространството с обекти, които демонстрират нашата визия за летище от ново поколение – място, където пътниците не само преминават, но и преживяват. Новите заведения отговарят на очакванията на съвременния пътуващ и повишават цялостното качество на престоя на летището. Това е още една стъпка към превръщането на столичния аеропорт в 5-звезден регионален хъб.“, каза Хесус Кабайеро.
„Партньорството ни със СОФ Кънект се основава на споделената отдаденост към предоставянето на изключително пътническо изживяване и беше страхотно да помогнем за реализирането на амбициозната визия на екипа за летището в София. Всяка от нашите концепции за храни и напитки е подбрана въз основа на задълбочен анализ на предпочитанията и очакванията на съвременните пътници, като в същото време съхранява същността на българското гостоприемство като водещ елемент. Развълнувани сме, че внимателно подбраното ни портфолио от международни и уникални марки ще предложи най-добрата част от пътуването на всички, които преминават през терминала.“, каза Джордж Антониу.
Модерната зона предлага на пътниците разнообразие от качествени марки и кулинарни изживявания, които съчетават най-високи международни стандарти и българско гостоприемство. Трите нови обекта за храни и напитки са с площ от близо 1000 кв. м. и разполагат общо с 281 седящи места. Bar 09-27 има 120 места, Negroni и Upper Crust – 54, а допълнителната обща зона предлага още 107 седящи места. Пространството е проектирано с акцент върху удобството на пътниците, включително възможности за вземане на храна за път (takeaway) и съвременен интериор, съобразен с ритъма на летището.
Новооткритите заведения включват:
Bar 09-27 – модерен бар с авиационен характер, вдъхновен от духа на българското гостоприемство. Тук пътниците могат да се насладят на подбрани напитки в уютна и елегантна атмосфера. Името „09-27“ е препратка към пистата на летище „Васил Левски“ - София, като числата отразяват нейните координати.
Negroni – италиански бар-ресторант с фокус върху средиземноморската кухня, стилен интериор и специална селекция от вина и коктейли.
Upper Crust – международно разпознаваем бранд, известен със своите прясно изпечени багети, закуски и кафе – перфектен избор за пътници в движение. Проектът за новата F&B зона на Терминал 2 започна преди около година когато СОФ Кънект и SSP сключиха договор за изграждането й и през април откриха първите два обекта в нея – Starbucks и Camden Food co.
Следващият етап от развитието на F&B зоната ще включва още водещи международни и български брандове като Burger King, TGI Fridays, Dao Dao – Asian Cuisine, Soul & Grain, Ta.Sh.Ba, Levito – Pizza Pasta и Meshana – Taste of Bulgaria, вече като част от бъдещия Терминал 3.