Новини

Нидерландия въведе 14-дневна карантина за българите

Считано от 16.07.2020 г., нидерландските власти въвеждат силно препоръчителна (strongly advisable) 14-дневна карантина в домашни

 16 Юли 2020, 17:50    0

Държавата отпуска на медиците и полицаите на първа линия по 210 лева за почивка

210 лева за почивка ще получат хората, които са били на първа линия в борбата и преодоляването на последиците от COVID-19, реши кабинетът.

 15 Юли 2020, 17:02    0

В Гърция вече се влиза само с отрицателен тест за коронавирус

Граничният пункт "Кулата - Промахон" се приеминава само с отрицателен резултат от тест за коронавирус. От 6.00 ч. тази сутрин желаещите да почиват в Гърция български граждани ще трябва да представят отрицателен резултат от актуален PCR тест на английски език, като формулярът трябва да съдържа трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътника. Сертификатът трябва да е издаден от лицензирана лаборатория, посочена в официалния списък на министерството на външните работи.

 15 Юли 2020, 14:49    0

Гърция върна декларациите с QR код за туристите

От тази нощ гръцките власти възстановиха системата за подаване на декларации на туристите, които желаят да влязат в страната.

 14 Юли 2020, 09:43    0

Чуждестранни туристи почти няма в Испания

Бар Santos, разположен срещу прочутата джамия на Кордова, обикновено е пълен с туристи, наслаждаващи се на запазената марка испански тортили. Но с коронавирус пандемията "сега всичко е мъртво", казва собственикът. Коронавирусът превърна вътрешността на Испания в туристическа пустиня Mezquita, джамия от осми век, по-късно превърната в катедрала, е най-посещаваният обект в андалуския град Кордова, намиращ се в южна Испания. След карантината,...

 12 Юли 2020, 16:05    0

Бизнесът в Слънчев бряг притеснен относно сезона

Бизнесът е притеснен заради неяснотата около избора на България като дестинация, което е много важно за Слънчев бряг и Златни пясъци. Като национални курорти те разчитат основно на чуждестранния туристопоток, който бе блокиран заради

 10 Юли 2020, 20:29    0

Маските в Испания може да изгонят туристите

Задължителното носене на маски на всички обществени места, независимо дали те са на открито или закрито, когато е невъзможно спазването на дистанция, може да „изгони“ така нужните за икономиката на Испания туристи. Това предупредиха от бизнеса асоциацията на Балеарските острови, предава Reuters.

 10 Юли 2020, 19:59    0

Гърция планира да затвори границите си за българи заради коронавируса

"Гърция иска да запази туризма си, не само здравето на хората, поради което взимаме малко по-строги мерки за туристите", заяви пред бТВ гръцкият икономист Плутархос Маридакис.

 10 Юли 2020, 11:00    0

Гърция тества всички на влизане през ГКПП- Кулата

Към момента, процедурата за проверка включва освен вземане на проби за тестове, проверка на лични документи и сканиране на QR кодовете от задължителните декларации, които туристите трябва да попълват поне 48 часа преди да тръгнат към съседката ни. Впоследствие, ако тестът се окаже положителен, гръцките власти се свързват с туристите чрез посочените от тях в декларациите адрес и телефон. Самите туристи решават дали да останат в Гърция за карантина или да се приберат в родината си.

 09 Юли 2020, 15:08    0

"Св. Св. Константин и Елена" прилича на Бейрут

Сезонът по родното море върви към провал и то стремглаво. Поредното доказателство е един от привлекателните ни курорти - "Св. Св Константин и Елена", съобщи Lupa.bg. Улиците над морската ивица и около хотелите са разкопани, наподобяващи много прословутия ремонт на "Графа" в София преди време. Или след бомбардировки по време на война в страна от Близкия Изток. Бригади извършват усилени изкопни действия, но работниците не си ...

 08 Юли 2020, 18:29    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>