Новини

България пуска пътуванията за Турция

Следващата седмица се очаква министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да издаде нова заповед, с която да позволи пътуванията до Турция и отпадането на задължителната 14-дневна карантина при завръщането. Това съобщиха за TravelNews от Националния оперативен щаб срещу коронавируса. По този начин ще се отпушат ваканциите за турските курорти, за което отдавна настояват тероператорите, работещи в изходящия туризъм. Потокът от българи за Анталия, Бодрум, Кушадасъ, Малмарис и другите комплекси е основно през септември и октомври. От друга страна ще започнат да пътуват до България турските туристи. През последните години те предпочитат южното Черноморие, Пампорово, Пловдив и районите на Хасково и Свиленград.

 16 Август 2020, 16:36    5

ПСС: Зачестяват случаите на загубили се туристи в планините

Зачестяват случаите на загубили се туристи в планината. От Спасителната служба призовават всички, които предприемат преходи, да се подготвят добре, защото в момента заради дъждовете пътеките са мокри и има предпоставки за инциденти,

 16 Август 2020, 15:15    0

Статуята на Исус в Рио отново приема туристи

Посетителите ще трябва да носят маски, да спазват разстояние от минимум два метра помежду си и няма да могат да лежат на земята, което често се прави в търсене на най-добрия ъгъл за снимка.

 16 Август 2020, 10:50    0

Марияна Николова присъства на светата литургия в църквата "Успение Богородично" в Пловдив

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова присъства на светата литургия в църквата "Успение Богородично" в Пловдив. Литургията бе отслужена от пловдивския митрополит Николай. На службата присъстваха кметът Здравко Димитров,

 15 Август 2020, 14:50    0

Хиляди стресирани британци се прибират панически у дома

Хиляди туристи се прибират панически във Великобритания. По летища и гари в няколко страни се образуваха дълги опашки от хора, които прекъсват преждевременно почивката си. Причината е, че Великобритания обяви нови карантинни мерки. Който се връща от Франция, Нидерландия, Малта и Монако ще трябва да стои две седмици в изолация.

 15 Август 2020, 11:14    0

Украйна вкара България в зеления списък за пътувания

Украйна премахна карантината и PCR тестовете за собствените си граждани ако пътуват до България. Това съобщи местното Министерство на здравеопазването тази вечер, видя TravelNews на сайта им.

 14 Август 2020, 23:24    0

Царево отчита 20% ръст на туристите

Община Царево бележи ръст от 20% на туристите през този летeн сезон до момента, което показва, че резултатите засега не са лоши. Tова стана ясно по време на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представителите на местната власт и бизнеса в Царево. В дискусията участваха кметът на общината инж. Георги Лапчев и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

 14 Август 2020, 14:14    0

Вицепремиерът Марияна Николова поиска Германия да преразгледа ограниченията за пътувания до райони в България

По повод предупрежденията на германските власти за пътуване до областите Благоевград, Добрич и Варна бих искала да Ви уверя, че всички необходими мерки срещу разпространението на COVID-19 са взети от здравните власти и Министерството на туризма. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в телефонен разговор с Томас Щефен, държавен секретар във Федералното министерство на здравеопазването на Германия. В дистанционната среща участва и доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

 13 Август 2020, 20:18    0

Израелски туристи вече ще могат да посещават България

Държавата Израел вдига забраната нейни граждани да пътуват до България. С решение на правителството на Израел страната ни е извадена от ограничителния списък за пътувания заради опасността от разпространението на COVID-19.

 13 Август 2020, 19:51    0

Израелските туристи тръгват към България

Израел се очаква днес да вкара България в свободния списък за пътувания, научи TravelNews от туроператори. Според тях това ще бъде много добра новина, защото те обичат страната ни. Израелските туристи посещават морските курорти Слънчев бряг, Златни пясъци и Варна, където съчетават почивката си с хазартния туризъм. Друга тяхна дестинация е София.

 13 Август 2020, 09:12    0