Новини

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с ръководството на „България Ер“

Министърът подчерта също, че във всички хотели и заведения се спазват стриктно санитарно-хигиенните изисквания против вируса и изказа увереност, че това се прави и от летателните екипи. Христо Тодоров гарантира, че от екипажите се вземат всички необходими мерки за дезинфекция и дистанция по време на полетите. Той увери, че самолетите вече разполагат с хепа филтър, който пречиства въздуха в кабините. Отделно всички пътници са длъжни да носят маски по време на полета, а в санитарните помещения има топла вода и дезинфекционни материали. Изпълнителният директор приветства мярката за спонсориране на туристическите чартъри, което ще облекчи с близо 20 на сто себестойността на услугата за европейските линии. Той гарантира, че тя ще залегне в преговорите с партниращите компании за следващите сезони.

 12 Август 2020, 16:13    0

Експерти: Хотелиерите имат възможност да си върнат българските туристи в този сезон

Туристическият бранш отчита един труден сезон, а август не може да компенсира загубите. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.

 12 Август 2020, 11:38    0

Южното Черноморие е претъпкано с туристи

На юг от Бургас бизнесът работи на обороти почти като миналата година, коментира Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията. Според него обаче капацитетът на местата на юг не може да достигне и половината от този на Слънчев бряг.

 11 Август 2020, 20:02    0

Банките търсят възможности за отлагане на задължения в туризма

Възможността да бъдат предоговорени банковите кредити за сектор туризъм с цел избягване на фалитите в бранша беше основна тема на работната среща, инициирана от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с ръководствата на Асоциацията на банките в България и Българската банка за развитие. Срещата бе организирана по настояване на бранша пред вицепремиера в резултат проведените от нея поредица срещи през изминалите две седмици.

 11 Август 2020, 16:21    0

Спад на цените на почивките на българското Черноморие

В разгара на лятото, когато цените на почивките са най-високи, пандемията от коронавирус предизвика прецедент Местата за настаняване предлагат до 50% по-ниски цени в по-малките морски курорти. Същевременно къщите за гости и семейни хотели работят с пълен капацитет.

 11 Август 2020, 14:58    0

Гърция въвежда нощен полицейски час за ресторанти и барове

Гърция обяви нощен полицейски час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, заради нарастващия брой случаи на коронавирус,

 11 Август 2020, 09:18    0

Турист задава неудобни въпроси на Ангелкова в Албена (видео)

Георги Тодоров забелязва бившия министър на туризма Николина Ангелкова в курорта Албена и започва да и задава неудобни въпроси. Той написа във фейсбук: "Ангелкова ми се прави на недостъпна, но всички знаем отговорите, които ги е срам да кажат"

 09 Август 2020, 17:58    0

TravelNews директно от Слънчев бряг. Плажът Cacao beach е пълен

Плажът Cacao beach на Слънчев бряг днес е пълен. Туристите са предимно българи, румънци и поляци, казват пред TravelNews от плажната управа.

 09 Август 2020, 15:30    0

Министерството на туризма провери морски плаж Бургас-север

Експерти на Министерството на туризма направиха спешна проверка за състоянието на морски плаж Бургас-север и не констатираха нарушения по поддържането му каквато информация се появи в медийното пространство.

 09 Август 2020, 13:01    0

Нова гореща вълна се очаква в Западна Европа

За втори пореден уикенд в редица държави в Западна Европа се очаква гореща вълна. Най-засегната ще бъде Великобритания, с очаквани около и над 36 градуса. Властите приканиха хората да спазват социална дистанция и да избягват посещения на плажове и паркове.

 08 Август 2020, 12:26    0