Новини

Сезонът за германските туристи в района на Варна е пред приключване

Посолството ни в Берлин бе информирано от Министерството на външните работи на Германия, че като част от превенцията срещу коронавируса се подготвят мерки спрямо влизащите в страната от три региона на България – Варна, Благоевград и Добрич, съобщиха от МВнР. Трите региона ще бъдат обявени за рискови, като от събота, 8 август, всички пристигащи от тези региони ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези гражд...

 07 Август 2020, 20:08    0

Ресторантьори против затварянето на кръстовища от протестиращи

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват своята принципна позиция, че всеки има право на протест, стига да е в рамките на закона. Няма как обаче да подкрепим блокади, които пречат на свободното придвижване на хора и на българския бизнес. С това общо становище излизат от двете асоциации. Ресторантьорите са недоволни от затварянето на ключови кръстовища в столицата, защото усещали затруднение в работата си.

 07 Август 2020, 11:55    0

Обсъжда се регистрация на Обединение „Бъдеще за туризма“ като поредната организация в бранша

Поредната браншова организация в сектор „Туризъм“ е на път да бъде създадена и да бъде регистрирана като 209-та в него. Става въпрос за Обединение „Бъдеще за туризма“, което през последните месеци е най-активно в медиите и опозиционно настроено срещу правителството. До момента неформалното движение организира един протест и един митинг на туроператорите, които работят предимно в изходящия туризъм.

 06 Август 2020, 13:58    0

Марияна Николова обяви готовността си да участва в нов кабинет стига да е полезна

Стига да съм полезна, съм готова да участвам във всякаква ситуация. Така вицепремиерът Марияна Николова отговори в Пловдив на въпроса би ли останала в правителство без Бойко Борисов. Според нея в момента туристическият бранш е в много тежка ситуация и трябва с общи усилия да се измъкне. Спадът му у нас от началото на годината е с над 60%. Николова съобщи, че е поискала от областната управа на Бургас да предложат друг хотел за карантинирани туристи в Несебър, след като за този, който е определен от бранша, има безпокойство на местните хора.

 06 Август 2020, 11:27    0

Заведенията настояват работещите служители на открито да са без маски

Претендираме, че следим информационния поток, но не сме видели новина, че у нас вече няма COVID-19. Възможно е и да сме я изпуснали, защото неглижирането на мерките става все по-масова практика. Това се казва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

 06 Август 2020, 10:10    0

Министър Николова обсъди възможностите за туризъм у нас с представител на немския туроператор Schauinsland-Reisen GmbH

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с Илия Илиев, представител на немския туроператор Schauinsland-Reisen GmbH. Основен акцент в разговорите беше възможностите за представяне на дестинация България като сигурно място за пътувания и почивка.

 05 Август 2020, 18:19    0

Марияна Николова иска бърза процедура за туроператорите

Веднага след това Министерството на икономиката ще отвори процедурата в системата ИСУН, а Министерството на туризма вече ще е готово с проектното си предложение и ще го публикува. Паралелно ще са създадени формулярите за кандидатстване на туроператори и туристически агенти, както и специалната секция на институционалния сайт на ведомството.

 05 Август 2020, 16:22    0

Несебър се вдига на протест заради хотел за изолация на болни с коронавирус

Жители на Несебър ще излязат на протест пред сградата на Областната управа в Бургас. Причината за недоволството им е новият правителствен подход - определяне на хотел, в който да се изолират болни от коронавирус туристи.

 05 Август 2020, 09:55    0

Байко Байков: Обединение "Бъдеще за туризма" е общност (видео)

Интервю на Байко Байков, член на УС на АБТТА и един от лидерите на Обединение "Бъдеще за туризма" пред TravelNews

 04 Август 2020, 20:08    0

Вицепремиерът Николова поиска отпадане на карантината за британските туристи при завръщането им от България

Надяваме се британските власти да премахнат ограниченията за български граждани при влизане на територията на Обединеното кралство, както и да отпадне карантината за почиващите в България британски туристи при завръщането им, тъй като Великобритания е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с Лин Чарлз, временно управляващ посолството на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия у нас.

 04 Август 2020, 18:26    0