Новини

Гърция удължи влизането с PCR тест до 15 август

Гърция удължи до 15 август влизането с PCR тестове в страната през ГКПП Промахон - Кулата, както и по въздух. Новината бе обявена от гръцкото здравно министерство. Ограничението важи за туристи от България, Румъния и Арабските Емирства.

 01 Август 2020, 00:15    0

Ангелкова иска да е шеф на Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента

Бившия министър на туризма Николина Ангелкова иска да става председател на Комисията по икономическа политика и туризъм, научи TravelNews от депутати. Тя е разговаряла по въпроса и с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Засега обаче е невъзможно да заеме този пост, защото комисиите са разпраделени на квотен принцип между отделните партии. Председател на икономическата комисия е Петър Кънев от БСП.

 31 Юли 2020, 13:16    0

Министър Николова проведе разговор с посланика на Украйна у нас

Вицепремиерът и министър на туризма проведе разговор с посланика на Украйна Виталий Москаленко. Той поздрави министър Николова за бързата реакция страната ни да премахне ограничениео украинските туристи да представят 72 часов ПСР тест при влизане у нас. Това стана със заповед на

 31 Юли 2020, 09:15    0

Министърът на здравеопазването премахна PCR тестовете за украинските туристи

PCR тест не се изисква за лица, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.

 30 Юли 2020, 17:32    0

Отпадат PCR тестовете за туристите от Украйна

Все още продължават преговорите с Русия, обясни министър Николова. Тя уточни, че има интерес от страна на руските летовници, но разговорите с властите в Москва все още не са на финалната права.

 30 Юли 2020, 14:50    0

„Витоша ски“ ще оспори възлагането на експертизата от СОС за Княжевския лифт

Ако Столична община действително иска да реконструираме Княжевския лифт, да бъде така добра да се произнесе по внесеното искане и нека тяхното забавяне не се преписва на нас под формата на некоректни внушения и „усещания“. В допълнение ще отбележим, че ново обследване ще е загуба на пари и време, но и технологично е безсмислено. Защото сегашните стълбове са хванати с двуметрови анкерни болтове, които са вкарани в конструкцията заедно с арматурата и е излят бетон. За да се смени стълб трябва да се разбие фундаментът, да се излее нов, в който да се сложат болтовете, с които да се захванат пилоните на лифта. За целта трябва да се издаде строително разрешение, което по действащия план за управление на Парк Витоша е забранено.

 30 Юли 2020, 10:37    2

Вицепремиерът Николова пред Асоциацията на екскурзоводите в България: Търсим решения за подпомагане на заетите в сектора

Търсим решения за подпомагане на хората, заети в сектор туризъм, включително и екскурзоводите, защото без тях няма как да предложим на посетителите качествена туристическа услуга. Това заяви заместник министър-председателят и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Асоциацията на екскурзоводите в България.

 30 Юли 2020, 08:04    0

Министър Николова проведе работна среща с посланика на Държавата Израел

За нас гражданите на Израел са сред най-желаните и очаквани гости. По мое предложение от 28 юли 2020 г. те се допускат на наша територия без задължителна карантина, срещу отрицателен PCR тест, направен през последните 72 часа, което ще насърчи потока туристи. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова

 29 Юли 2020, 19:25    0

Ангелкова проговори за туризма като депутат

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова за първи път проговори след подаването на оставка. Тя пусна коментар във фейсбук профила си като депутат. "Туризмът е и винаги ще бъде моя кауза. Като народен представител от ГЕРБ продължавам да работя за развитието му. Винаги съм се отнасяла изключително отговорно към работата си и така ще бъде и занапред.

 29 Юли 2020, 15:33    0

"Уикенд туризмът" ще се запази като модел на почивка при българите

Прогнозата е, че "уикенд туризмът" ще остане модел на почивка на българите и след коронавируса. Това вероятно се дължи на финансово-икономическите параметри на българските граждани и промененият режим на работа, заяви в ефира н

 29 Юли 2020, 15:27    0