Новини

Най-много полски туристи са посетили българското Черноморие. Най-малко са англичаните

За 10 октомври на Южното Черноморие е планиран последният чартърен полет. За месец август чартърните полети са 78 на сто по-малко в сравнение с миналата година. Това отчитат в Регионалната туристическа камара в Бургас.

 15 Септември 2020, 19:15    0

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с Асоциацията на банките в България и Българската банка за развитие

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с ръководители и представители на Асоциацията на банките в България и на Българската банка за развитие. Тя подчерта важната роля на финансовите институции в подкрепа на туристическия сектор, който е най-тежко пострадал от пандемията от COVID-19.

 15 Септември 2020, 13:46    0

Набират проекти за финансиране по „Красива България” за 2021 година

Проект „Красива България” (КБ) към Министерство на труда и социалната политика (МТСП) започва кампания за набиране на проекти на общини, държавни институции, областни управители за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги от резидентен тип, които ще се финансират през 2021 г.

 15 Септември 2020, 10:11    0

Изложението WTM в Лондон няма да се състои на живо

Едно от най-големите туристически изложения в света - World Travel Market в Лондон, Великобритания тази гадина ще се проведе онлайн, а не на живо. Това съобщиха днес организаторите. Причината в промяната са покачващите се случаи от заразени във Великобритания и новите ограничителни мерки, които страната въведе от днес.

 14 Септември 2020, 21:09    0

Банско партнира на колежа по туризъм и украинския университет "Лвовский Ставропигион"

Кметът Иван Кадев посрещна в Банско чуждестранните студенти– първокурсници от Колежа по туризъм в Благоевград, водени от ректора на учебното заведение проф. Васил Жечев и зам.ректора на украинския университет „Львовский Ставропигион” г-жа Роксоляна Рацин. Причината те да гостуват на Банско, веднага след пристигането им в България за началото на академичната 2020/2021 година, е подписаният през м. януари договор за сътрудничество между Общината, Колежа по туризъм, лвовският университет и Гимназията по туризъм за подготовката на кадри за туристическия бранш. В работната част от срещата в Банско, кметът Иван Кадев запозна г-жа Рацин с възможностите и потенциала на Банско да сътрудничи в подготовката на студентите чрез материална база, логистика и практикуване на знанията и уменията им в реална среда. Той подчерта колко важни са високо образованите и добре подготвени кадри за община като Банско, в която туризмът е основен икономически сектор.

 14 Септември 2020, 18:05    0

Вицепремиерът Марияна Николова: Българските туристи спасиха летния сезон

Благодаря на българските туристи, които почиваха у нас, които посетиха вътрешността на страната през летния сезон, те го спасиха. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в студиото на Канал 3 в предаването “Беновска пита”. Тя изказа признателността си и към бизнеса

 13 Септември 2020, 20:34    0

Гръцкият Little Banana е най-добрият плаж за нудисти

TripAdvisor въз основа на туристически отзиви. Между другото, според проучването европейците се оказаха най-спокойните почиващи - 55% от жителите на региона признаха, че са готови да бъдат голи на плажа.

 11 Септември 2020, 20:23    0

Туристическият сезон в Гърция е към своя край

Тревогите около анулирането на резервации в гръцките хотели през последните няколко дни, особено след въвеждането на карантина за връщащите се от Гърция във Великобритания и Холандия, бележи края на основния туристически сезон за гръцкия туризъм, съобщава изданието ekathimerini.com.

 10 Септември 2020, 22:47    0

Посетете остров Cat Ba във Виетнам

Има толкова много причини да разгледате остров Cat Ba във Виетнам: история, походи и гледки в продължение на дни. Просто се качете на лодка, за да се насладите на залива Халонг и по-малко известния залив Ла Ха, на една ръка разстояние...

 10 Септември 2020, 16:58    0

Руските туроператори имат интерес към балнео и СПА туризъм в България

Руските туроператори проявяват интерес към балнео и СПА туризма в България. Това са обявили те на среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, която е на посещение в Москва, съобщиха за TravelNews представители на бизнеса. Компаниите са заявили желанието си към развитие на пътуванията към балнео и СПА курортите в България.

 09 Септември 2020, 17:52    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>