Новини

Курортите в Европа се радват на местните жители

В курорта Магалуф гледката на изтрезняващи туристи по плажовете и младежи, които са готови да започнат с купона още от сутринта, не са необичайни. Но с ограниченията за пътуване, наложени заради пандемията от коронавирус, и мерките, въведени за да се спре разпространяването му, пейзажът леко се промени. Сега на кристално чистите води и плажовете с бял пясък се наслаждават нови посетители - самите жители на Майорка.

 31 Август 2020, 18:07    0

С около 20% по-евтина ще излезе почивката на морето през септември

До 20 процента ще са по-ниски цените на хотелите през септември, каза председателят на варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павел Косев пред Нова ТВ.

 30 Август 2020, 23:26    0

Гърция удължава с 3 седмици ограниченията за чуждите туристи

Гърция удължава с три седмици повечето от ограниченията за чуждестранните посетители след увеличаване на случаите на COVID-19 в страната. Нарастването на новите случаи през последните седмици накара гръцките власти постепенно да наложат ограничения в столицата Атина и други зони, включително и на популярни острови в разгара на туристическия сезон. Така например в някои райони, включително Халкидики носенето на

 29 Август 2020, 17:54    0

Министърът на туризма Марияна Николова посети забележителности край село Старосел

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети някои от най-известните забележителности край село Старосел. Тя бе придружена от областния управител на Пловдив г-жа Дани Каназирева и кмета на община Хисаря г-жа Пенка Ганева.

 28 Август 2020, 12:24    0

Горещо с температури до 37 градуса

Много слънце и високи температури ни очакват днес и през почивните дни. Временни заоблачавания са възможни само над северните и планински райони. Температурите ще продължават да вървят нагоре, като стойностите ще са между 32 и 37 градуса.

 28 Август 2020, 08:10    0

Дания извади България от забранителния списък на пътувания

Дания извади тази вечер България от забранителния оранжев списък на страните, до които не е препоръчително да се пътува, съобщи standby.dk. България отново е в жълто, което означава, че до нея може да се пътува, отбелязва сайтът. "България сега отговаря на критериите за ниска степен на заразявания", се казва в актуализирания списък на Министерството на външните работи на Дания. В оранжевия забранителен списък влизат Франция и Хърватия заради покачването на заразените с коронавирус. Цифрите от Държавния здравен институт показват, че степента на инфекция във Франция е 31,3, а в Хърватия е 32,6. Така двете държави са над критерия за безпроблемно пътуване от 30, пише Министерството на външните работи.

 27 Август 2020, 20:09    0

Държавата ще подпомогне екскурзоводите с 3 млн. лв.

Държавата ще подпомогне екскурзоводите с 3 млн. лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК). Това научи TravelNews от Асоциацията на екскурзоводите в България, които са провели среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Предстои да бъде уточнено как ще бъдат отпуснати средствата.

 27 Август 2020, 16:51    0

Спад от над 85% има на чужденците през юли

Чужденците, посещаващи България с цел почивка и екскурзия през юли тази година, са с 85.6% по-малко спрямо същия месец на 2019 г. Това показват данните на Националния статистически институт. При пътуванията със служебна цел спадът е почти 60 на сто. Според статистиката транзитните преминавания през страната са 56.1% (395.6 хил.) от всички посещения на чужденци в страната, но и те намаляват с над 39%. Като цяло през юли България е била посетена от 705.6 хил. чужденци, или с 66.1% по-малко в сравнение със същия месец на 2019 година. Това не е изненада предвид продължаващата епидемична обстановка, периодичното въвеждане на ограничения както за влизащите, така и за връщащите се в страните си чужденци, срива на броя на чартърите.

 27 Август 2020, 13:31    0

Бургаската регионална туристическа камара поиска аташета по туризъм в чужбина

Председателят на Бургаската регионална туристическа камара БРТК Иван Иванов поиска изпращането на аташета по туризъм в чужбина в страните, които са основни туристически пазари за България. Това предложение е направено по време на срещата на камарата с вицепремиера и министър на туризма Мариана Николова. За мярката отдавна настоява целият туристически бранш. Държавата обаче не отделя финансов ресурс за подобна инициатива. Браншът също не е обединен, за да подпомага такава дейност за издръжката на представители в чужбина, коментираха пред представители на бизнеса.

 27 Август 2020, 13:20    0

Марияна Николова благодари на Германия за изваждането на област Варна от рисковия списък

В телефонен разговор вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова благодари на г-н Томас Барайс, държавен парламентарен секретар във Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Германия за свалянето на предупреждението за пътуване до област Варна, които бяха издадени от германските власти. Тя уточни, че в този регион попадат едни от най-предпочитаните от гражданите на Германия курорти – к.к. Златни пясъци и к.к. Св. Св. Константин и Елена и за това е много важно те да имат достъп до тях.

 27 Август 2020, 12:46    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>