Новини

Вицепремиерът Николова отива в Москва през септември

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с посланика на Руската федерация Анатолий Макаров по повод предстоящото й посещение в Москва. В периода 7-10 септември тази година в руската столица ще се проведе Международното туристическо изложение „Отдих“ 2020, на което България е страна-партньор и в официалното му откриването участие ще вземе вицпремиера Марияна Николова. Страната ни ще е представена с най-големия щанд, а участие в борсата ще вземат редица български фирми.

 26 Август 2020, 20:42    0

Бургаската камара и Национално сдружение „Случаен превоз“ представиха проект "Дестинация България"

Представители на Бургаската регионална туристическа камара и Националното сдружение „Случаен превоз“ представиха пред вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова пилотен проект „Дестинация България“. Идеята е да се популяризира културно-историческото наследство и природните дадености на регионите чрез стимулиране и развитие на местния туризъм.

 26 Август 2020, 20:04    0

Швеция пусна гражданите си да пътуват до България

Швеция днес оттегли препоръката към своите граждани да не пътуват освен по неотложни причини до Нидерландия, България и Румъния, предаде агенция "Ройтерс".

 26 Август 2020, 17:57    0

Вицепремиерът Николова стартира рекламата на малко известни дестинации с екскурзоводите

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова стартира от днес рекламата с клипове по съвместната инициатива с Асоциацията на екскурзоводите в България. Те ще се разпространяват в социалните мрежи, като са предназначени предимно за българския пазар, но има субтитри и на английски език. Кампанията включва заснемането на 20 видеа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически паметници у нас, но с голям потенциал за развитие. В клиповете екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от българските и чуждестранните туристи.

 26 Август 2020, 10:53    0

ББР може да осигури до 300 000 лв. ликвидна подкрепа на фирма в туризма 

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе среща с представители на туристическия бизнес, Българската банка за развитие (ББР) и Българската агенция за експортно застраховане. Целта на срещата бе да се обсъдят варианти за подпомагане на бизнеса. В дискусията участваха Панайот Филипов, изпълнителен директор на Българската банка за развитие и Момчил Ройнев, изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане.

 25 Август 2020, 16:04    0

Не 200 хиляди - 2 милиона трябва да ходят на Седемте езера годишно!

"Експерти, еколози и природозащитници" се били закъхарили, че Седемте Рилски езера "стават все по-модерни и вече не се вписват в представите за диво и девствено място", затова трябвало не само джиповете да се спрат, но и лифтът да се премахне...!

 25 Август 2020, 11:17    0

Проф. Рачев: Сезонът по Черноморието е пълен провал

Това лято е най-лошият сезон от началото на туризма в България, срутването е катастрофално. Това каза в студиото на БНТ 1 известният климатолог проф. Георги Рачев, който е и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

 25 Август 2020, 09:34    0

Асоциацията за алтернативен туризъм поиска национален велосипеден план

Да бъде съставен Национален велосипеден план на България поискаха представителите на Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ). Това стана по време на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и представители на Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) и Сдружение ПЛАНИНИ И ХОРА -

 24 Август 2020, 19:48    0

Бали забранява туристите до края на 2020 г.

Бали забранява чуждестранните туристи до края на 2020 година заради опасения от коронавируса, каза управителят на индонезийския остров, след като отхвърли план за премахване на ограничителните мерки от следващия месец. Известната туристическа дестинация отново откри плажовете си, храмовете и други места за туризъм за свои граждани в края на юли и заяви, че ще позволи на чуждестранните туристи да се завърнат от 11 септември. Но планът вече е отменен поради тревогите относно нарастващите случаи на заразени с коронавирус в Индонезия и с много чуждестранни граждани, подлежащи на забрана за пътуване в техните страни. Предстои Джакарта да премахне забраната чужди туристи да влизат в Индонезия. “Ситуацията в Индонезия не е благоприятна за разрешаване на международни туристи да посещават страната, включително Бали”, заяви управителят на острова. Той не даде нова дата за разрешаване на посещенията на чуждестранни туристи. Обемът на полетите до и от Бали падна по време на глобалната пандемия, оставяйки хотелите и ресторантите празни. Остров Бали е регистрирал около 49 смъртни случая и малко над 4000 случая на коронавирус.

 24 Август 2020, 15:20    0

Euronews рекламира морето и минералните ни води (видео)

България заема второ място в Европа, след Исландия, по брой термални извори. Благодарение на своите елегантни комплекси, златните плажове и топлите минерални извори българското крайбрежие се е превърнало в предпочитано място за ваканции край Черно море. Богато на термални и минерални води в многобройните лечебни комплекси, крайбрежието изобилства с предпочитани места за отдих. В „Св. св. Константин и Елена“, най-стария балнеолечебен курорт в страната, историята „е започнала преди 112 години“, обяснява Любомир Стамболийски, търговски директор на комплекса.

 24 Август 2020, 15:13    0

<< 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >>