Обяви

РВД улеснява приема на кандидати

BULATSA стартира от 1 февруари пролетната сесия за набиране на кандидати за ръководители на полети с улеснен прием на документи. Изпитите по английски език вече ще се провеждат не само в София, но и във Варна и Бургас, съгласно заявеното предпочитание. От миналата година BULATSA предостави възможността на кандидатите, които не притежават валиден сертификат за нивото на владеене на езика, да се явят на безплатен тест

 01 Февруари 2017, 17:35    0

Търсят се работници за Испания

Набирането на кандидати за бране на ягоди в Испания продължава. Работа могат да започнат около 600 българи, като крайният срок за подаване на документи е 13 януари, съобщават от Агенция по заетостта, пише economic.bg. Интервютата за подбор ще се проведат в периода 23-27 януари в различни градове на страната. Очаква се избраните кандидати да заминат през февруари и март тази година.

 12 Януари 2017, 11:21    0

Въвеждат нови правила за работа в ЕС през 2017 г.

От началото на 2017 г. в България действат нови правила за работа в Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария. Тяхната цел е да защитават по-добре трудовите права на български работници, изпратени от български работодател на работа в страна от споразумението, съобщава economic.bg. Промените в Кодекса на труда са обнародвани в последния брой на Държавен вестник за 2016 г. - 105 бр. С тях в българското законодателство се транспонира Директива 2014/67/ЕС. Наредбата за условията и реда за командироване и изпращане на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги (НСРКИРСРПУ), издадена на базата на промените в КТ, е обнародвана в бр. 2 на Държавен вестник от 2017 г.

 09 Януари 2017, 20:07    0

Класация на най-добрите държави за работа

Най-добрата страна в света за работа за чужденците е Швейцария, показва нова класация на банка HSBC, съобщава ВВС, цитирана от profit.bg. Тя се основава на данните от онлайн въпросник, който е попълнен от близо 27 000 чуждестранни служители в 100 държави. „Единственият критерий за участие в анкетата е служителите да живеят в различна държава от страната си по рождение и да са на минимум 18 г.“, каза Бен Робинсън от Expat Explorer - интерактивния инструмент, създаден от HSBC за оценка на различни дестинации.

 05 Януари 2017, 19:58    0

Готвачите - най-търсени и скъпо платени за зимните курорти

Броят на обявените работни места в планинските курорти като Банско е голям в навечерието на зимния туристически сезон, а сред най-търсените и скъпо платените са готвачите. Това каза на пресконференция днес в отговор на въпрос на БТА директорът на Регионалната служба по заетостта в Благоевград Станислава Поповска. Различни са длъжностите, за които се търсят кандидати в сферата на хотелиерството и ресторантьорството - рецепционисти, пикола, камериерки, бармани, сервитьори, готвачи, помощници в кухня, помощен персонал. Повечето хотели по думите на Поповска работят целогодишно, а част от персонала се ползва през лятото и по Черноморието, ако едни и същи собственици имат обекти и в Банско, и край морето. Същинското назначаване на персонала в по-голяма част от комплексите и туристическите обекти фактически ще бъде между 1 и 5 декември, уточни Поповска. Различни са длъжностите, за които се търсят кандидати в сферата на хотелиерството и ресторантьорството - рецепционисти, пикола, камериерки, бармани, сервитьори, готвачи, помощници в кухня, помощен персонал. Повечето хотели по думите на Поповска работят целогодишно, а част от персонала се ползва през лятото и по Черноморието, ако едни и същи собственици имат обекти и в Банско, и край морето. Претенциите на работодателите в туристическия бранш за квалификацията на търсения персонал според Поповска не са изцяло задоволени. Това е проличало и на последната специализирана борса, организирана в края на октомври, а след това и по време на т. нар. ден на работодателя в началото на ноември в Банско. По-завишени са критериите и изискванията на предлагащите работа към персонала, който пряко обслужва клиентите. За някои позиции се търсят кандидати, които да владеят по възможност два чужди езика - например английски с немски или английски с гръцки.

 30 Ноември 2016, 10:57    7

Etihad Airways набира служители

Националният авиопревозвач на ОАЕ провежда поредица от интервюта за набиране на служители, която започна в Букурещ, Румъния, на 13 ноември, последвана в София, България на 15 ноември; Будапеща, Унгария, на 17 ноември; Вилнюс, Литва, на 19 ноември; Атина, Гърция, на 28 ноември; Варшава, Полша на 30 ноември; Брюксел, Белгия, на 2 декември, и Лисабон, Португалия, на 4 декември, пише infotourism.net. "През 2017 нови самолети ще попълнят флота ни, докато ние продължаваме нашия растеж", заяви Ричард Хил, главен оперативен директор на Etihad Airways, пред вестник The National от Абу Даби. "Ние търсим да назначим високо мотивирани, квалифицирани пилоти, които да се присъединят към нашия екип. Едновременно с набирането на опитни пилоти, ние също така акцентираме върху обучението на персонал в съответствие с високите ни оперативните стандарти." Авиокомпания Etihad Airways разполага с флот от 123 самолета и очаква 56 нови машини между 2016 и 2025 г., за които ще са необходими нови пилоти и кабинни екипажи. Само през 2016 г. авиопревозвачът е получил десет самолета.

 17 Ноември 2016, 12:21    0

1000 оферти за бригада в САЩ

Над 1000 са офертите за студентска бригада в САЩ, като първите от тях бяха представени на първото тематично изложение, което се проведе на 9 ноември в Студентски град, съобщава "Монитор". Още преди Америка за избере Доналд Тръмп за президент хиляди студентите се вълнуваха какво ще се случи с възможността да работят и пътуват отвъд Океана по време на лятната си ваканция. Причината е, че според официални документи от предизборната кампания на Доналд Тръмп, ще бъдат прекратени J-1 програмите. Това на практика означава, че българските студенти няма да имат възможността да се обучават или работят на територията на Съединените щати.

 14 Ноември 2016, 17:42    8

Търсят кандидати за работа в Германия

Търсят се 30 кандидати за работа в туристическия сектор на Германия. Предлагат се работни места във верига хотели „Мarriott“, както и в областта на системната гастрономия в ресторанти „McDonald’s“ във Франкфурт и региона, съобщиха от Агенция по заетостта. Заплащането на одобрените кандидати за хотели „Мarriott“ е от 2.054,00 EUR до 2.206,00 EUR, според професионалната квалификацията и опита, а в „McDonald’s“ – 8,60 евро/час, според тарифния договор. Кандидатите ще могат да се явят на интервю, организирано в Бургас, и от края на 2016 г. да започнат желаната работа. Тази възможност предоставят Агенцията по заетостта и EURES България в сътрудничество с германската Федерална агенция по труда.

 01 Ноември 2016, 16:14    0

В Банско търсят работна ръка за зимния сезон

Преди старта на зимния туристически сезон в Банско се търси работна ръка за всякакви позиции – от готвачи и сервитьори до рецепционисти и масажисти, съобщава "Труд". За да е полезна на работодателите, общината организира съвместно с Дирекция „Бюро по труда” – Разлог трудова борса, на която на безработните лица ще бъде предоставена информация за обявените свободни работни места на територията на общината. Зимата дава работа на близо 5 хиляди души в Банско и Разлог. Толкова работници ще бъдат наети в туристическия бранш в региона. Много от кадрите са работили през лятото на българското Черноморие. Идват мераклии за работа от цяла България, за да намерят своето препитание в продължение на 4-5 месеца в подножието на планините Пирин и Рила.

 13 Октомври 2016, 14:48    0

Търсят се кандидати за най-хубавата работа

Най-добрата работа за мечтатели и пътешественици си търси титуляр. Компанията "Beautiful Destinations", която притежава най-голямото портфолио лайфстал и туристически снимки в Instagram и Snapchat, подбира в целия свят кого да включи в екипа си пътуващи търсачи на най-добри кадри.

 12 Октомври 2016, 09:55    0