Паникьосани туристи отменят резервации на Бали заради нова шокираща забрана

  25 Септември 2019, 09:47     0

Паникьосани туристи отменят своите почивки до остров Бали поради опасения, че могат да ги арестуват, защото правят секс.

Нови закони, които все още не са приети, предлагат да се забрани на неженени двойни да правят секс или да живеят заедно на острова, съобщава „Дейли Стар“.

Законодателите в Индонезия предложиха за обсъждане пакет закони, свързани с моралното поведение. Те засягат и всички хора с нетрадиционна сексуална ориентация, тъй като страната не признава еднополови бракове.

Като реакция на тези промени правителството на Австралия обнови туристическата си информация за свои граждани, предупреждавайки ги законовите промени, които се очаква да бъдат приети следващата седмица.

Австралийците са сред най-многобройните посетители на популярния остров. Той е предпочитано място и от много европейци.

Според новите закони, извънбрачният секс ще бъде забранен, както и извънбрачните отношения. Силно ще се ограничат възможностите за ползване на контрацептиви и извършване на аборт.

Според ревизирания наказателен кодекс, обиждането на религията, държавата или президента също ще се считат за нарушение не закона.

Ако промените бъдат приети, това ще окаже огромно влияние върху туристическата индустрия, която е основният източник на приходи в индонезийската икономика.

Австралийска бизнесдама, която управлява 30 вили на остров Бали, заяви, че вече трябва да се справя с много отменени резервации.

„Законът дори още не е променен и вече имам отказани резервации. Един клиент каза, че вече няма да идват в Бали, защото не са женени“, оплака се Елизабет Травърс.

Тя смята, че тези закони могат да бъдат по-пагубни за туризма от тероризма и изригванията на вулкани.

„Продължавах да работя по време на две бомбени нападения и няколко природни бедствия. Мисля, че ако правителството сериозно мисли да наложи тези закони, туристическият бизнес ще бъде унищожен и ще сложи край на живота на Бали такъв, какъвто го познаваме“, категорична е бизнес дамата.

Андреас Харсоно, старши изследовател в “Human Rights Watch”, посочи: „Проектът за нов наказателен кодекс на Индонезия е катастрофален не само за жените и религиозните и полови малцинства, но и за всички индонезийци.

Законодателите трябва да премахнат всички дискриминационни членове преди да ги приемат“.

/pochivka.blitz.bg

 

коментари

Добави своя коментар