Пърт в Австралия има своя туристическа атракция

  13 Юни 2019, 11:00     0

Австралийският град Пърт си има своя туристическа атракция, която обаче се различава от повечето културни паметници по света.

Защото най-атрактивното място там се оказва малка светлосиня дървена къщичка, която много местни жители подминават няколко пъти на ден, без да забележат.

Тази малка къщурка, разположена по средата на река Суон обаче, става страшно известна, най-вече заради интереса от страна на туристите и хилядите снимки и публикации в Instagram.

Прииждането на толкова много хора, които искат са се снимат там, се оказва и сериозен проблем. Една от причините е, че наоколо няма обществена тоалетна, което налага използването на тази на най-близкия ресторант.

Собственикът на заведението обаче не е никак доволен, защото броят на хората, които прииждат не е никак малък, а това пречи на редовните му посетители.

За да реши проблема на туристите с ходенето до тоалетна (както и този на ресторанта) градският съвет на Пърт решава да построи първата си тоалетна, захранвана от слънчева енергия.

Инсталацията ще струва 278 хил. щатски долара и допълнителни 20 хил. долара на година за поддръжка, пише Insider. /lifestyle.bg
 
 

коментари

Добави своя коментар