Пет мита за пътешествията

  30 Ноември 2019, 12:21     0

„Пътешествията са удоволствие за богати“, „Трябва да се знае чужд език“, „Нямам свободно време“, „Дори не знам с какво да започна“.

Това са все оправдания на хора, които търсят повод да се откажат да пресекат границата. Митове и предубеждения! Обикновено се възпираме с тях, защото се страхуваме да открием нещо ново за себе си. А най-важното е да се решим.

Мит 1. Пътешествията са опасни и страшни
Пътешествието в друга страна винаги носи неизвестности. Чужди език, култура, традиции, законодателство, пари и дори обществен транспорт. Никой не ви гарантира, че няма да се изправите срещу предизвикателства. Въпреки това си струва да опитате. Изберете дестинация, която вашите познати, а и експерти, отбелязват, че е най-безопасна.

Мит 2. Без английски език сте заникъде
Езиковата бариера не е причина да се отказвате да пътувате. Действително, ако не знаете и дума английски, ще ви е по-трудно. Зад граница обаче винаги се намира начин да осъществите комуникация. Дайте си повече време. Повярвайте си! Вие сте на пътешествие, а не на състезание.

Заредете на телефона си преводач. Питайте подред дали някой случайно не знае вашия език. По света има много емигранти.

Мит 3. Да се пътешества сам е скучно
Проблемът при пътуването с други хора е, че всеки има свои изисквания, предпочитания, сили, бюджет и т.н. Ако решите да правите нещо, а другите не ви подкрепят, вероятността да се откажете е голяма. Заслужава ли си? Не! Компромиси трябва да се правят, когато не сте сами.

Мит 4. Пътешествията са хоби са финансово осигурени хора
Всичко зависи от това как си разпределите средствата. Можете да разгледате света и с малък бюджет.

Мит 5. Пътешествията са само за организирани хора
Лесно може да решите неувереността в собствените ви умения, доверявайки се на туристическа агенция.

коментари

Добави своя коментар