Предизвикателствата на остров Бали

  12 Юли 2019, 13:13     0

  
Бали ще Ви възхити с уникалната си природа, великолепни забележителности, спиращи дъха гледки и вкусна храна. Атракциите на острова включват също исторически обекти и сгради, които са издържали изпитанията на времето. Представяме ви няколко причини да посетите този екзотичен остров, както и предложения как да прекарате своето време на остров Бали и да се насладите максимално на престоя си там:

1. Бали е великолепна дестинация, изпълнена с красиви кътчета, великолепни храмове, традиции и запомнящи се гледки. Въпреки всичко това, основният магнит за привличане на туристите, са невероятните плажове, разположени около целия остров. Някои от най-известните и често посещавани плажове са Сулубан, Кута, Баланган, Паданг Паданг, Пандава, Нуса Дуа и други. Слънчевото време, чистата синя вода и завладяващите пейзажи могат да накарат всеки пътешественик да се влюби завинаги в острова и неговите невероятни красоти. Всеки плаж има собствен чар – от мек бял пясък и варовикови скали до екстремни водни спортове. Бали предлага красиви и добре поддържани плажове, някои от които завладяват с тишината и спокойствието си.

2. Бали е наричан „островът на 1000 храма“. Един от най – известните храмове на острова е „Улун Дану“, разположен на брега на езерото Братан. Построен е през 1633 г. и в него са се провеждали церемонии в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките – Деви Дану. Друг известен храм е „Танах Лот“, който представлява скално образование край индонезийския остров. „Пура Тирта Емпул“ е хиндуитски балийски воден храм, който се намира в близост до Тампаксиринг. Това е един от най – значимите храмове, в чийто двор са разположени два големи басейна, пълни със светена вода. Ако планирате пътуване до острова, не пропускайте да посетите тези великолепни забележителности.

3. Ако планирате пътуване до магическия остров Бали, задължително включете в програмата си посещение на СПА център. В южната част на Азия масажът е философия, ритуал и специално отношение към човека. На острова има множество СПА центрове, където се предлагат различни видове масажи, като най – разпространеният и известен по цял свят е балийският масаж. Той се практикува от древни времена на остров Бали и е уникален, защото е специфична комбинация от техники – масажни, ароматрапевтични, рефлексологични. В традиционния балийски масаж движенията са бавни, с плавен натиск в дълбочина. Точно заради това не се усеща болка. Масажът се извършва предимно от жени.

4. Кута е първият и най-голям курорт на острова, намиращ се на няколко километра от столицата. Основната атракция е прекрасният плаж, известен със своята красота и предпочитан от много сърфисти. Друг известен курорт е Санур, в който са разположени по-скъпите хотели на острова. Сред зелени долини и оризови полета пътешествениците могат да намерят и градчето Убуд – най-доброто място за пазаруване на Бали. Друг невероятен курорт е Нуса Дуа – най – развитият на острова, където може да се видят множество природни и културни забележителности. Заради прекрасните детски клубове, този курорт е много подходящ за семейства с деца.

5. Хиляди острови с различни култури съставляват Индонезия и това допринася за разнообразието на храната там. Остров Бали предлага на своите гости невероятни вкусотии, включващи богата колекция от леки закуски, сладкиши и десерти. Някои от най-характерните храни на острова са бебек бетуту (печена патица), прочутото ястие баби-гулинг (печено прасе, пълнено с богати традиционни подправки и зеленчукови смеси), морските дарове „Джимбаран“ и месните шишчета. Индонезийската кухня предлага ястия с ориз, крекери от темпе, както и пълнени или пържени закуски таху. Особена почит заема оризът или т.нар. „наси“. Типичните ресторанти и капанчета, предлагащи традиционна индонезийска кухня, се наричат Варунг или Уарунг.

6. Природните богатства на Бали са прекрасно съчетание от планини с активни вулкани, течащи водопади, красиви езера и планини. Въпреки, че островът е малък, той е пълен с прекрасни природни забележителности. Едни от тях са Птичият парк, Градината на орхидеите, Оризовите тераси, Ботаническата градина (най – голямата в Индонезия), водопадът Пужунган, хълмът Кампухан, вулканичните планини Агунг и Батур, езерото Батур, намиращо се в планината Батур. На острова може да се види голямо изобилие от цветя - ароматни жасмини, изящни водни лилии, лотос и други, а във въздуха се усеща аромат на магнолия, франджипани, както и на орхидеи. /economic.bg 

коментари

Добави своя коментар