Ще бъде ли съхранена системата ол инклузив в Турция?

  19 Май 2020, 14:06     0

На 12 май турският министър на туризма Мехмет Нури Ерсой официално подписа документ за критериите за сертифициране на съоръжения за настаняване, които експертите коментираха предния ден пред местните медии, съобщава "Факти".

Наблюдателите отбелязват, че одобрената версия на мерките включва изпълними изисквания. Те включват и отговорът на един от най-важните въпроси за туристите и индустрията на хотелиерството в Турция: ще бъде ли съхранена системата на ол инклузив. Той ще бъде запазен до известен смисъл. Във всеки случай, предишните стандарти на all inclusive няма да бъдат предлагани на гостите, докато коронавирусът е основният фактор за ограничения в света.

Според одобрените правила, хотелите ще могат да предоставят храна по системата „всичко, което можете да изядете“, но храната вече няма да е достъпна за всеки гост. На хотелите се нарежда да я държат зад стъкло на бюфета, а на сервитьорите - да я подредят за гостите. Храната ще бъде сервирана от сервитьорите.

Машините за чай, кафе и други напитки, охладители за вода, не трябва да бъдат в общите части - възможно е само индивидуално обслужване на всеки гост.

На хотелите се препоръчва да използват прибори за сервиране за еднократна употреба. Новите правила ги задължават да поставят маси в хранителни зони на разстояние най-малко 1,5 метра един от друг, а столове - най-малко 60 сантиметра.

Мебелите, бурканите за захар, сол, подправки, салфетки, менюта ще бъдат обработвани със силни дезинфектанти след употреба от всеки гост.

Петзвездните хотели в Турция вече се готвят да посрещнат туристи. Турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой също е собственик на емблематичните хотели Maxx Royal и Voyage. Най-вероятно те ще бъдат първите, които ще преминат сертификация, като по този начин покажат на своите колеги „образцовия“ ред и готовност да приемат гости. В хотел Rixos Premium Belek ще бъдат въведени и нови правила за обслужване.

Други представители на хотелиерския бизнес обаче в кулоарите казват, че за много хотели тази година е по-лесно да не се отварят, отколкото да се изпълнят всички точки за сертифициране на загуба.

коментари

Добави своя коментар