Спа хотел „Белчински извор“ посреща гости (снимки)

  26 Юни 2020, 08:07     0
На 22 юни ще отвори врати бутиковият хотел, част от спа комплекс „Белчински извор“, съобщава trud.bg.

Озон и ултравиолетови лъчи гарантират безупречната чистота 

Лековита минерална вода, огромен парк и детски забавления привличат семейства в комплекса 

За влюбените се предлагат и еко къщи 

На 22 юни ще отвори врати бутиковият хотел, част от спа комплекс „Белчински извор“. С близостта си до София и Боровец, лековитата минерална вода, огромният зелен парк с площ 80 декара и забавленията за деца мястото вече се превърна в любимо за семейства с малчугани, които търсят спокойствие, близост до природата и грижа за здравето. Екстра е гледката от хотелските стаи към крепостта Цари Мали град, която през последните години се превърна в една от на-посещаваните туристически атракции в региона и към върховете на Витоша.

За да е наистина безоблачна ваканцията ви в „Белчински извор“ са взели и всички мерки за сигурност и безопасност за своите гости. При настаняване, служител от рецепция измерва безконтактно телесната температура на гостите. Всяко едно помещение за настаняване, лоби бар, рецепция, ресторанти, спа център и общите части се дезинфекцират и стерилизират с двойно стерилизиращ уред с ултравиолетови лъчи и озон и препарати за дезинфекция, сертифицирани и одобрени от здравното министерство.

Видеонаблюдението и охраната са денонощни, а родителите могат да наблюдават какви ги вършат техните наследници в детския център с помощта на онлайн връзка, така че да са спокойни, че за тях се полагат нужните грижи. За малчуганите се грижат аниматори, а в освен детския кът има и предвидени много забавления в парка на комплекса. 

В новият хотел е спазена линията, утвърдена с отворените през миналото лято 14 екокъщи – отдадена е почит към природата и естествените материали. Част от вилите, които могат да наемат тези, които предпочитат уединението, са изградени с конопени тухли, които са антибактериални, а почивката в къща, построена с тях зарежда енергийно тялото. Друга част от вилите са глинени. Две от къщите разполагат със самостоятелна термо зона, включваща финландска сауна и парна баня, вътрешно джакузи с минерална вода и възможност за СПА терапии и процедури. Други две пък са подходящи за по-големи компании.

В комплекса има и две конферентни зали, които могат да приемат съответно до 100 и до 70 души за събития. Игрищата за тенис, за баскетбол и за волейбол правят мястото и чудесен избор за провеждане на тим билдинги.

След предварителна заявка гостите могат да отскочат и до една от двете близки конни бази за езда, за се разходят в околностите с джип, да отскочат до Паничище, Сапарева баня или Рилските езера, които могат да видят и от небето, заради предлаганите полети с хеликоптер. Или просто да се разходят по алеята на влюбените, наслаждавайки се на гледкат

За подробна информация, контакти, цени за настаняване, пакети и запитвания, можете да посетите и сайта на комплекса – www.belchin-spring.com.

Изворите оценила и дъщерята на римския император Гала Плацидия

Външните топила са с различна температура 

Спа центърът в комплекса е кръстен на видната дама 

Според легендата, ползите от лечебната минерална вода още в древността е открила дъщерята на римския император Теодосий I – Гала Плацидия. Че дамата се е възползва от местните извори доказват и историческите извори. Именно край Белчин е открита една от петте монети в света с нейния образ. Гала Плацидия е изобразена и на мозайка във вътрешния басейн на комплекса. Навън също има изграден басейн и детски такъв. В спа центъра можете да се насладите и на престоя в хидромасажна билкова вана, финландска, солна и арома сауни, парна баня, леден кът, зона за релакс или да си подарите някоя от предлаганите СПА процедури за красота и дълголетие.

Външните топила пък са с различна температура – за всеки сезон и вкус. Можете да се възползвате по избор от потапяне в 28-градусова вода, 36 или 41 градуса. Има и детски такъв. 

Минералната вода в „ Белчински извор“ лекува десетки заболявания. Най-добре се повлияват тези на опорно-двигателната система и леките кожни болести, както и женски заболявания и такива на периферната нервна система.

Дебитът на минералната вода е 6,5 литра в секунда, като един от тези литри на секунда изтича от чешма, построена извън комплекса за гостите и жителите на общината. Във външната чешма освен целебна минерална вода можете да си налеете и букова вода, директно от планината, известна с мекотата и добрия си вкус.

Източник:

https://trud.bg/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4/34389/%D1%81%D0%BF%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-22-%D1%8E%D0%BD%D0%B8/

коментари

Добави своя коментар