Старт на ски сезонът в Банско

  05 Декември 2019, 14:50     0

Първият сняг у нас натрупа и до дни се открива сезонът в най-добрия роден ски курорт Банско. Официалният старт е идната събота на 14 декември, а подробности за програмата, изненадите и гостите разкриват представители на концедионера на ски зоната на Банско "Юлен" и новият кмет на града Иван Кадев. 

"От три дни работят машините за сняг. Температурата тази сутрин беше -8 градуса. Онзи ден с колеги карахме и трябва да вържем долните писти с по-горните. Миналата година отворихме на 3 декември, времето тази година леко ни затрудни, но ние не се плашим. Ски-легендата от близкото минало Марио Мат ще бъде гост и ще открие сезон 2019/2020", каза маркетинг-директорът на концесионера Иван Обрейков. Той се похвали, че Банско за седми път е получил наградата за най-добър български ски курорт. Тази
година откриването на новия сезон ще е на 14 декември. "От понеделник насам Банско е побеляло, много е красиво. Отново сме безкрайно щастливи за
получената награда за Банско", каза директорът на официалния хотел и партньор на стартовете на Световната купа "Кемпински Гранд Арена Банско".
Той съобщи и новината, че хотелът и концесионерът "Юлен" ще направят и едно кулинарно събитие с топ готвачи, носители на звезди "Мишлен" в ски зоната на курорта.
"Първите 1000 души, които се качат с лифта, ще могат да намерят златни монети на седалките. В единия отбор ще бъде Марио Мат, а в другия - Марк Жирардели. В двата отбора ще се състезават по 15 души. Един късметлия ще има възможност да спечели чисто нов луксозен автомобил от нашата традиционна игра "Ловци на съкровища". Очакваме отново много посетители, миналата година в тази игра се включиха 400 души", казаха още за откриването организаторите.

"Проблемът ще седи във вниманието ни, очаква се решение на ВАС. "Каквото и да бъде то ние ще го приемем", коментира кметът на града Иван Кадев за ситуацията около изграждането на втория лифт. "Ние ще продължим да надграждаме това, което е постигнато през годините от предходните управленски мандати. За нас туристическият бранш и структуроопределящ бранш, ще се радва на нашето внимание. С "Юлен" ще продължим да си сътрудничим", увери още градоначалникът.
"Основното за Световната купа е да приготвим терена. Надявам се всичко да е ОК, да имаме студено време и да успеем да подготвим терена добре. Всичко става с приятели. Страхотно е да се пуснеш от връх Тодорка, но ние не го препоръчваме. Когато имаме състезание всичко се обезпечава - имаме медицински екипи, медицински хеликоптер...надявам се добре да почнем и добре да свършим", допълни Обрейков. "Ние още миналият месец проведохме работно съвещание под патронажа на министерството на туризма. На нея присъстваха всички институции, които имат отношение по обезпечаване на зимния сезон. В тази връзка ние на общинско ниво проведохме също такова съвещание. Искам да ви кажа, че направихме всичко възможно да подобрим инфраструктурата на града, защото на някои места тя беше в ужасяващо състояние. До подготовката за Световната купа - това е престиж, но и отговорност, ще направим всичко по силите ни този кръг от Световната купа да се проведе на много високо техническо ниво", завърши кметът на Банско Иван Кадев.

коментари

Добави своя коментар