Thomas Cook Group има нов влиятелен акционер

  01 Август 2019, 12:42     365      0

Пакетът от акции на новия акционер в Thomas Cook Group при закриване на борсовата сесия на 30 юли е струвал близо 6,9 млн. британски паунда. На 31 юли, когато стана известно името на новия акционер, котировките на британската туристическа компания поскъпнаха на Лондонската фондова борса с 36%, достигайки 6 паунда за акция. Така капитализацията на Thomas Cook Group надхвърли 137 млн. паунда.

Thomas Cook Group е един от най-големите туристически концерни в Европа. За изминалата финансова година, приключила на 30 септември 2018 г., туристическата група е обслужила над 20,2 млн. клиенти, приходите й са в размер на 9,6 млрд. паунда, оперативната печалба е 97 млн. паунда, а чистата загуба е 163 млн. паунда. За да подобри финансовото състояние на Thomas Cook Group, основният й акционер - китайският конгломерат Fosun, обяви, че е готов да инвестира в компанията 750 млн. паунда.

Нешет Кочкар, новият акционер в Thomas Cook Group, е известен в туристическите среди като основател на турската група Anex Tourism. В Турция тя притежава хотели и туроператорски компании, посрещащи туристи от Русия, ОНД и Европа. Стратегически партньор на Anex Tour е авиакомпания Azur Air./infotourism.net

коментари

Добави своя коментар