Топ 5 на предложенията за почивка през септември

  04 Юли 2019, 13:12     1027      0

Ранната есен, или късното лято, са чудесно време за почивка, за да „презаредите батериите” преди активния сезон на работа.

Времето все още позволява както морски дестинации, така и приятни и прохладни планински преживявания, пише economic.bg.

Ето 5 предложения за почивка през септември:

Трентино, Италия

Планинските хълмове тук предлагат прохлада в североизточната част на Италия този месец, а като бонус получавате жива музика насред Доломитите. До 15 септември фестивалът Звукът на Доломитите се завръща за 25-тата си година концерти на открито - всичко от класическа музика до джаз и фолк. Може да видите опера, която ще бъде изпълнена на 2000 метра над морското равнище. Регионалната столица Тренто също е наслада, където ренесансови дворци и пиаци се смесват със заведения, предлагащи ябълков щрудел и бира - влиянието на Австрия.

Маракеш, Мароко

Маракеш прави бягството толкова приятно, а лабиринтите му ароматни улички и мавритански дворци стават все по-популярни сред туристите. Instagram е пълен със снимки  срещу кобалтовосините стени на Jardin Majorelle или красивия двор на Riad Yasminе. "Маракеш ме научи на цветовете", каза навремето емблематичният дизайнер Ив Сен Лоран, и в този момент градът има отличен музей, представящ най-добрите творения на френската модна легенда. Септември има предимството на комфортно по-ниски температури, но все още времето е достатъчно меко, за да се задържи хората в кафенетата по тротоарите.

Валпарайсо, Чили

Ски през септември? Абсолютно - това е най-подходящото време да се пуснете по склоновете в Андите. Най-високо оцененяван местен курорт, Portillo, е само на няколко часа от Сантяго и предлага великолепни склонове, с много писти за начинаещи и опитни скиори. Курортът има една - за щастие, отлична - хотелска опция, Ski Portillo, слънчева жълта сграда, която се извисява на 2 880 метра (седем нощувки от 1893 евро, включително настаняване, храна, лифт карта и др.). И ако пистите са достатъчно добри, за да тренират американските, канадските, норвежките и австрийските национални ски отбори, кои сме ние, за да спорим? Отделете няколко вечери за посещение и в Сантяго.

Западна Ирландия

Снимка galwayoysterfestival.com

Тук може да потънете в глезотиите на северноатлантическото крайбрежие с кулинарните фестивали Taste of West Cork (Вкусът на Западен Корк, 6-15 септември) и Международния фестивал за стриди и морски дарове на Голуей (27-29 септември), отбелязвайки началото на местната реколта от стриди. Пристанищният град Голуей е известен със своята артистична бохемска сцена, а също и все по-често като шампион по органично готвене от фермата до масата.

Разбира се, задължително направете пътешествие по крайбрежието. Невероятно красиво е!

Албърта, Канада

Чухте ли вече- Калгари става все по-модерен?! Традиционно приеман като бизнес столица на Албърта, необходима отправна точка за посещение на Скалистите планини, сега квартали като Ингълуд и Кенсингтън са центрове за занаятчийски пивоварни, инди бутици и експериментални художествени галерии. Разгледайте града от 191-метровата кула на Калгари преди да се потопите в слънчевата светлина на парка Принс Айлънд и да видите историята на Първите нации в музея Гленбоу.

https://www.economic.bg/bg/news/11/pet-predlozheniya-za-pochivka-prez-septemvri.html

коментари

Добави своя коментар