Топ дестинации за пътуване през 2020 г.

  16 Октомври 2019, 09:56     0

За тези, които искат да пътуват до някое ново място през 2020 г., Airbnb прогнозира кои дестинации ще предизвикат най-голям интерес през предстоящата година. Тези топ градове и държави по света са по-малко известни и по-екологични, според платформата за наемане на имоти, пише eonomic.bg.

Проучването им също установява, че градовете с предстоящи големи събития се класират по-високо. Общите констатации за 2020 г. се основават на годишния ръст на резервациите в Airbnb.

Ето и Топ 5:

5. Румъния

 


Румъния отбеляза увеличение на резервациите с 298% спрямо предходната година, установи Airbnb.

През 2018 г. Румъния се класира на 15-о място в целия свят по жизненост на екосистемата - показател, който определя колко добре една държава е установила политика в областта на околната среда, според индекса за екологична ефективност. Airbnb казва, че Румъния има "девствени хълмове и древни селца" и е "перфектната дестинация за всеки, който търси нещо извън шума".

4. Сънбъри, Виктория, Австралия
 


Сънбъри, предградие, разположено на около 21 мили от Мелбърн, Австралия, е на четвърто място в най-търсените места за резервации в платформата на Airbnb за 2020 г.

„Най-голямата му слава е като родното място на най-желания трофей на крикета - The Ashes“, каза Airbnb. (The Ashes е „специална серия от мачове между Англия и Австралия - и едно от най-дълго протичащите съперничества в спорта“, според BBC.) През 2020 г. в близост до Мелбърн ще бъде домакин на ICC T20 Световната купа по крикет.

В града се наблюдава увеличение на резервациите с 356% спрямо предходната година, според Airbnb.

3. Бурирам, Тайланд
 


Бурирам е селска провинция в югоизточен Тайланд (на около 200 мили от Банкок), която има някои от най-ценните кхмерски реликви в страната от древната империя на кхмерите в Югоизточна Азия. Например храмът Фаном Рунг „е сходен по величие с много по-известния си камбоджийски съсед Ангкор Ват“, казва Airbnb.

Според града Airbnb в града се наблюдава увеличение на резервациите с 383% спрямо година по-рано и той се е превърнал в гореща точка за спортни събития. През 2018 г. Бурирам беше домакин на встъпителното състезание MotoGP в международната верига Chang, а през март 2020 г. MotoGP ще се върне в града.

2. Билбао, Испания
 


С увеличението на резервациите с 402% на годишна база, Билбао се нарежда на второ място в списъка с тенденции на Airbnb за 2020 г.

Градът, който е в страната на баските в северната част на Испания, е известен с музея Гугенхайм, който отвори врати през 1997 г. и е проектиран от известния архитект Франк Гери. През 2018 г. Билбао спечели наградата Европейски град на годината.
 
1. Милуоки, Уисконсин, САЩ
 


Дестинация №1 е Милуоки, Уисконсин, със 729% ръст на годишна база в резервациите и нарастване на интереса сред гостите на Airbnb. Градът ще бъде домакин на Националната конференция на Демократическата партия за изборите за президент в САЩ следващата година, което може да увеличи обема на посещенията там.
 
„Този исторически скъпоценен камък на брега на езерото Мичиган често остава под радара“, казва Airbnb, и има „страхотна кулинарна сцена и завладяващи културни забележителности, включващи проектиран от Калатрава музей на изкуствата“.

коментари

Добави своя коментар