Това е най-добрият квартал за живот в Ню Йорк

  17 Септември 2019, 13:45     661      0

Ню Йорк е град, съставен от райони - всеки със собствен индивидуален характер, които се съчетават така, че да създадат по-динамично населено място от всяко друго в света.

Но не всички квартали са равни, като някои изпъкват малко повече от останалите.

Ditmas Park, който се намира в средата на Бруклин и изглежда по-скоро като причудливо предградие, което просто е попаднало в средата на суматохата на града, е един от тези квартали.

Така че не е изненада, че е обявен за най-добрия квартал в Ню Йорк в класацията на MONEY за най-добри места за живот в Америка, публикуван в понеделник, съобщава T+L.

Първоначално Ditmas Park е земеделска земя, а като жилищен район се развива в началото на 20 век, според The ​​New York Times. Той е свързан със системата на метрото в града през 1920-те години - влакът Q сега минава през него. Обозначен е като исторически квартал през 1981 г., според Times.

Днес многоцветни, великолепни викториански домове стоят рамо до рамо с тихи блокчета, очарователни тревни площи и зеленина, разливаща се към улицата.

И докато средното време за пътуване за жителите на Ditmas Park е 51 минути, по-ниските цени на жилищата и иновативните варианти за хранене го компенсират.

Средният наем за апартамент в квартала е 2250 долара на месец през юни 2019 г., според класацията, която използва данни от уебсайта за наеми StreetEasy. Това е значително по-малко от средния наем в Манхатън - или 1250 долара по-малко, за да бъдем точни.  И е с около 400 долара по-малко от средния наем в Бруклин като цяло.

За да създадат класацията на най-добрите места за живот в Америка, от MONEY разглеждат близо 160 000 различни точки, взимайки предвид данни, като икономика, разходи за живот, етническо разнообразие, удобства и други. Градове с население от 300 000 души или повече - като Ню Йорк, са разбити по квартали.

Докато Ditmas Park се нарежда под номер 11 в списъка и на първо място в Ню Йорк Сити, най-доброто място за живот в страната е Кларксвил, Тенеси. И въпреки че пазарът на жилища там се разраства, все още остава много достъпен със средна продажна цена за дом малко под 156 000 долара през 2018 г. /profit.bg

 

 

 

коментари

Добави своя коментар