TUI потвърди, че отново ще предлага почивки за Шарм ел Шейх след отмяна на забраната за полети дотам

  24 Октомври 2019, 11:59     0

В съобщението на британското външно министерство обаче се добавя, че Египет остава страна с повишен риск от тероризъм срещу гражданската авиация и че това налага да се прилагат допълнителни мерки за сигурност за полетите от египетски летища до Обединеното кралство.

Забраната за полети от Великобритания до и от летището на намиращия се на брега на Червено море курортен град Шарм ел Шейх бе наложена веднага след като бомба избухна в руски пътнически самолет в небето над Синай през октомври 2015 г.

Въпреки забраната за полети, Египет остава популярна дестинация за британските туристи и туроператорите увеличават капацитета си за полети към други курорти на Червено море, включително до Хургада и Марса Алам.

Веднага след като на 22 октомври Форин офис обяви, че отменя забраната за полети, от TUI казаха: „Шарм ел Шейх винаги е бил популярна ваканционна дестинация за нашите клиенти и приветстваме промяната в съветите за пътуване, направена от правителството на Обединеното кралство.

"Ще предложим отново пакетни почивки за Шарм ел Шейх, като вземем предвид търсенето от страна на клиентите и ще работим в тясно сътрудничество с нашите хотели и партньори от летището, за да може да поготвим в срок конкретни оферти."

Египетският министър на туризма д-р Рания Ал Машат заяви, че новите мерки за сигурност, предприети от Египет, включват видеонаблюдение, сигурност на летището и GPS в туристическите автобуси, като контролът в тях ще бъде постоянно подобряван.

„Тази стъпка е свидетелство за непрекъснатите усилия, полагани от египетското правителство, за да гарантира безопасността и сигурността на всеки посетител във всички дестинации в Египет, и в частност в Южен Синай“, добави тя. /infotourism.net

коментари

Добави своя коментар