Турагенции

Пампорово е рекламирано от немските медии

Търсенето на почивка в СПА хотели и курорти със здравословен климат процъфтява. Стремежът към здравословен начин на живот не е изненада, а значимостта на профилактиката продължава да расте. Да подготвим имунната ни система, за да бъдем дългосрочно здрави, особено след появата на COVID-19 е напълно в реда на нещата.

 06 Август 2020, 18:39    0

Вицепремиерът Марияна Николова прие работещите туроператори на руския пазар

Разширяваме контактите с компаниите, работещи с Русия, Украйна, Беларус, Молдова, за нас те са много важни дестинации за входящ туризъм. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с водещи компании, които оперират на рускоезичните пазари и посрещат голямата част от туристопотока от тях. Сред участниците в дискусията бяха представители на „Бон тур“/“Библиоглобус“, „Гоу ту холидей“/“Анекс тур“, „Солвекс“, „Теди Кам“ и „Турал“.

 05 Август 2020, 18:46    0

КЗП: Жалбите в туризма са два пъти повече от миналата година

Комисията за защита на потребителите (КЗП) е констатирала четири-пет нарушения при извършени около 230 проверки по Черноморието. Това съобщи пред БНР председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

 05 Август 2020, 15:09    0

Туроператорите се събраха на митинг пред парламента (видео)

Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от Обединение "Бъдеще за туризма" се събраха на митинг пред Народното събрание въпреки обещаните за тях от премиера Бойко Борисов 10 млн. лв. директна ликвидна помощ. Те подчертават, че изявата им не е протест, а начин да заявят готовност да отстояват исканията си.

 04 Август 2020, 11:30    0

АБТТА като организация няма да участва в митинга на Обедение „Бъдеще за туризма“

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) като организация няма да участва утре в митинга, който се организира от Обединение „Бъдеще за туризма“. Това обяви пред TravelNews Мая Филипова, изпълнителен директор на сдружението. Според нея членовете на АБТТА са информирани за митинга и е лично решение на всеки да се включи или не в него. Засега няма информация от Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) дали ще излязат на митинга.

 03 Август 2020, 19:28    0

Туроператорите все пак излизат на митинг утре пред Народното събрание

Туроператорите ще излязат утре на митинг в 11 ч., а не на протест пред Народното събрание. Това обяви пред Travelnews Емил Абазов, един от лидерите на Обединение „Бъдеще за туризма“. „Днес беше направена първата крачка и изпълнено едно от нашите искания за среща с премиера Бойко Борисов. Но утре ще се съберем пред Народното събрание да напомним за себе си и да отстояваме нашата позиция“, каза Абазов. По думите му няма да бъде протест, защото исканията им не са политически. Просто бизнесът настоява за помощ. В последните дни се работи в посока за осигуряване на подкрепа, но са нужни още усилия, допълни той.

 03 Август 2020, 18:30    0

...

 03 Август 2020, 18:30    0

Държавата ще подпомогне туроператорите с 10 млн. лева (ВИДЕО)

Туроператорите и туристическите агенти ще бъдат подпомогнати с 10 милиона лева. Те ще бъдат пренасочени от програмата „Иновации и конкурентоспособност”. За това са се разбрали вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, министърът на икономиката Лъчезар Борисов и представители на Обединение „Бъдеще за туризма”.

 03 Август 2020, 15:05    0

Премиерът Бойко Борисов приема протестиращите туроператори

Премиерът Бойко Борисов приема в момента протестиращите туроператори от Обединение „Бъдеще за туризма“, научи TravelNews от представители на организацията. На срещата присъства и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Обединение „Бъдеще за туризма“ обяви вчера, че организира втори протест на туроператорите във вторник 4 август от 11 ч. Едно от техните искания е за среща именно с премиера Борисов и отпускане на средства за бранша, който не работи от месец март.

 03 Август 2020, 11:50    0

Туроператорите отново излизат на улицата

Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение „Бъдеще за туризма“, отново ще протестират пред Министерски съвет на 04.08.2020 г. от 11:00 ч. Тогава изтича едноседмичният срок за изпълнение на техните искания, едно от които бе среща с министър председателя Бойко Борисов. Настояваме за спешна среща с премиера за изясняване на икономическата обстановка и за набелязване на мерки за предотвратяване на масовите фалити на туроператорите, заявиха от обединението.

 02 Август 2020, 13:36    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>