Турските туроператори очакват руснаците в средата на юли

  21 Май 2020, 18:30     0

Турският туристически сектор очаква, че авиовръзките между Турция и Русия ще се възобновят в средата на юли, съобщи турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой пред РИА Новости.

"Ние с удовлетворение наблюдаваме, че числото на новите случаи на коронавирус в страната бързо намаляват с всеки ден, затова постепенно снемаме ограниченията. Вътрешният туризъм се възобновява в края на месец май, надяваме се, че в средата на юни полетите ще бъдат възстановени с много страни от Азия и Европа. Надяваме се, че въздушния трафик с Русия ще се възобнови в средата на юли", заяви Ерсой.

Той допълни, че Турция се намира сред страните, които първи в света са приключили подготовката на процеса за нормализация в туристическия сектор след пандемията в съответствие с международните стандарти.

По-рано от министерството на културата и туризма на Турция съобщиха, че започва програма за сертификация на здравния туризъм, която включва широк спектър на мерки по безопасност и транспортиране, настаняването, здравето на сътрудниците на учрежденията на туристическата сфера и гостите на страната. 

Програмата за сертификация се състои от четири раздела: "Здраве и сигурност на пътниците", "Здраве и безопасност на сътрудниците", "Предпазни мерки за безопасност на обектите" и "Мерки за безопасност в сферата на транспорта".  /news.bg

коментари

Добави своя коментар