Уникална къща със зелен покрив (снимки)

  09 Октомври 2018, 09:20     0

Архитектурна и дизайнерска фирма Mapos наскоро приключи работата си върху съвременна къща в Хемптънс, Ню Йорк. Преди време клиентът им поръчал дом за „семейство, съставено от много поколения“. Къщата гледа към залива Пеконик, пише profit.bg.

Имотът се намира съвсем близо до старо дърво. Той е проектиран така, че да гарантира достигането на слънце до него.

В същото време виждаме, че къщата е със зелен покрив. По този начин тя става едно цяло със заобикалящата я природа.

 

Къща, създадена да гледа към морската ширВ конструкцията на дома са използвани бетон, кедър, рециклирано дърво, стомана и други естествени материали. С времето те ще развият характерна патина, която отново ще слее къщата с природата.Във вътрешността откриваме всекидневна. Камината е използвана като разделителен елемент, като така са обособени отделни зони. Огромна стъклена стена предлага непосредствена гледка към морската шир.В края на всекидневната стигаме до столовата, където има вградено хранилище за вино. Плъзгаща се стъклена врата съединява столовата с терасата навън.

Точно до столовата е кухнята. Дизайнерите са я оформили в черно и бяло. Шкафовете са в бяло, а плотовете – черни.В другия край на къщата е обособен домашен офис, в който на разположение на собствениците на имота има голямо бюро. Места за сядане покрай прозореца предлагат гледка към градината.Врата в края на домашния офис води до основната спалня. Тя разполага с плъзгащи се стъклени врати, които водят до балкон. Оттам се вижда басейнът. За повече комфорт е обособен кът за четене.На долния етаж на къщата има няколко спални и бани, стая за игра, склад и перално помещение.

коментари

Добави своя коментар