В САЩ откриха потънал призрачен кораб

  30 Септември 2019, 15:12     0

Американци откриха в езерото Верхнее, щата Минесота, плавателния съд Хъдсън, който потънал през 1901 година и който местните жители десетилетия наред наричали Призрачния кораб, съобщи MRP News.

Корабът е намерен в средата на това лято на дълбочина 250 метра в езерото, но чак сега излиза официална информация за случая. За откриването на плавателния съд е бил използван хидролокатор, а по-късно са направени и подводни снимки. По думите на откривателите корабът е построен през 1888 година и въпреки дългия си престой под водата, е невредим. 

Плавателният съд се е използвал за превозване на лен и пшеница. За последно той е бил натоварен на 15 септември 1901 година. Тогава той излиза от пристанището Дулут и изчезва. На следващият ден пазачът на фара в района разказва, че е видял потъващите останки на неизвестен за него кораб, но това е единственото свидетелство за инцидента. 

Пет дни по-късно местни рибари откриват няколко отломки от Хъдсън, както и телата на няколко човека от екипажа на кораба. Въпреки това точното място на корабокрушението остава загадка, както и съдбата на останалата част от екипажа. В следващите десетилетия местните жители не забравят за изчезналия кораб. Дори тръгват слухове, че той все още плава в езерото и затова хората заапочват да го наричат Призрачния кораб. /petel.bg

коментари

Добави своя коментар