Вижте кои са най-добре платените мениджъри в европейския туризъм

  16 Август 2019, 14:34     0

Първи по заплащане е Луис Марото, главен изпълнителен директор на базирания в Мадрид технологичен лидер в областта на туризма Amadeus. Неговата заплата за 2018 г. е в размер на 5,6 милиона щатски долара, което е с 5% повече от предходната година.

Изпълнителният директор на TUI Group Фриц Юсен е втори по доходи в европейската туристическа индустрия. Той спечели 5,3 милиона щатски долара миналата година, като в тази сума влизат заплатата и дяловете му в компанията. Това обаче е с 8% по-малко в сравнение с 2017 г.

Трети в класацията е Себастиен Базин, който спечели 4,6 милиона долара като изпълнителен директор на Accor Hotels. И той обаче понижава доходите си с 23% в сравнение с 2017 г., поради спад в стойността на акциите на хотелската група.

По отношение на основната заплата, Майкъл О'Лири, шеф на авиокомпания Ryanair, е единственият изпълнителен директор с най-голямо директно намаление /-29%/ на заплата през 2018 г.

В класацията за топ 15 по доходи влизат изпълнителните директори на шест авиокомпании и четири хотелски групи, както и на по една технологична компания (Amadeus), туристическа група (TUI), компания за наемане на автомобили (Europcar), група за атракциони (Merlin) и група за гостоприемство (Whitbread).

Класацията на американския информационен туристически сайт Skift се основава на преглед на регистрирани компании с пазарна капитализация от най-малко 1 милиард долара.

The Highest Paid Travel CEOs in Europe in 2018

/infotourism.net

коментари

Добави своя коментар