Новата германска авиокомпания Discover Airlines започва да лети до Бургас

На Летище Бургас днес посрещнаха за първи път редовен полет на новата германска авиокомпания Discover Airlines. Това съобщиха от аерогарата. Полетът беше от Франкфурт и беше посрещнат с атрактивна водна арка, празнични балони и символични подаръци от българско лавандулово масло.

  28.04.2024 17:31      

Министърът на туризма Евтим Милошев посети древния град Мисионис

Значими археологически обекти стоят в основата на развитието на културния туризъм и устойчивото развитие на цели региони. Пример за това е Търговище и античната и средновековна крепост Мисионис в близост до града. Това беше фокусът на разговорите на служебния министър на туризма Евтим Милошев, който посети Търговище и археологическия обект заедно с кмета на града Дарин Димитров, областния управител на Област Търговище Гергана Цонева и Тодор Янакиев – председател на БХРА в града и член на Управителния съвет на организацията.

  28.04.2024 17:25      

Два финландски самолета не кацнаха заради руски пробив в GPS системата

Втори самолет на финландските авиолинии не успял да завърши полета си и трябвало да се върне на летището в Хелзинки заради проблеми в GPS системата. Финландските власти обвиниха Русия в предизвикването на смущения във въздушния трафик.

  28.04.2024 16:21