Хотели

Българите спасяват туризма по морето

Над 265 хил. българи и около 101 хил. чужденци са пренощували в местата за настаняване в област Бургас от началото на летния сезон до момента, сочат данни на Единната система за туристическа информация, които вицепремиерът Марияна Николова представи на срещата си с бранша днес в Поморие.

 07 Август 2020, 13:58    0

Остров Порос в Гърция е под карантина

След регистрирани 13 случая на заразени с Covid-19 властите в Гърция поставиха под карантина остров Порос, който се намира на 50 километра от Атина. По разпореждане на Министерството по защита на гражданите се въведе от днес задължително носене на маски, както в затворени обществени места, така и на открито. Забранени са всякакви обществени събирания на хора, дори и църковни тържества! Не повече от 9 души могат да се събират на едно място,включително и по домовете. Заведенията са под строг контрол за спазване на дистанция. В ресторантите не се допускат повече от 4 човека на една маса.

 07 Август 2020, 12:09    0

Канарските острови застраховат всички туристи срещу коронавирус

Канарските острови са първият регион в Испания, който застрахова всички посетители срещу допълнителни разходи в случай на заразяване с коронавирус, докато са на почивка на островите. Застраховката покрива обратния полет до дома, карантинното настаняване и медицинските разходи.

 07 Август 2020, 11:17    0

TripAdvisor награди хотел „Рила“ Боровец с престижна награда „Travelers’ Choice“ 2020

Хотел „Рила“ Боровец получи престижната награда „Travelers’ Choice“ за 2020. Призът се връчва от най-големия световен сайт за пътувания Tripadvisor. Победителят обаче се избира чрез гласуване на гостите, посетили хотела.

 06 Август 2020, 21:40    0

Министърът на туризма ще иска от здравния министър да разреши туризма от Турция към България

„Провела съм разговори с министъра на здравеопазването да се анализира обстановката и при възможност да се разреши туризмът от Турция към България. До средата на август ще имаме яснота за това как турските туристи ще посещават страната ни”, заяви министърът на туризма Марияна Николова от Пловдив. Тя се срещна с кмета на града Здравко Димитров и заместник-кмета "Култура, археология и туризъм" Пламен Панов.

 06 Август 2020, 12:32    0

Пицария в Испания предлага виртуално обслужване на клиентите

„Чрез тази система ние се опитваме да поддържаме физическа дистанция с нашите клиенти, това е, което хората търсят по време на COVID“, заяви собственикът на ресторанта Карлос Маних.

 05 Август 2020, 17:17    0

Меган Фокс е в България за снимките на филм на ужасите

Световноизвестната актриса Меган Фокс е в България за снимките на „Till Death” - хорър, който се снима в „Ню Бояна Филм Студиос“ в София. За идването й се знаеше още в началото на годината, но снимките на филма бяха отложени заради пандемията, а с това и идването на Фокс.

 04 Август 2020, 17:08    0

Норвегия ограничава пътешествията на круиз заради пандемията

Норвежките власти са решили да ограничат круизните пътувания след разпространението на COVID-19 на кораба "Роалд Амундсен" на Хюртирютен (Hurtigruten), най-голямата норвежка компания в сектора. Това съобщи днес министърът на здравеопазването Бент Хьойе, цитиран от ТАСС.

 03 Август 2020, 19:53    0

Израел отваря границите си за чужденци след средата на септември

Засега, обаче, не става дума за обикновените туристи. Израелските власти планират да разрешат влизането само на участници в проектите „Таглит“ и „Маса“ и само на онези, които идват от безопасни страни, където нивото на коронавирусната инфекция е достатъчно ниско.

 03 Август 2020, 16:37    0

Мизерия в хотел с 4 звезди в Царево

Зрители на NOVA сигнализираха за мизерия в хотел вместо обещания 4-звезден лукс по Черноморието. Туристите били настанени в стаи със скъсани чаршафи, ръждясали мебели и непочистени бани. Служителите не носели предпазни маски, а обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела, твърдят потърпевшите, които избрали да почиват в Царево.

 03 Август 2020, 10:27    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>