Новини

Ресторантьори против затварянето на кръстовища от протестиращи

   
Ресторантьори против затварянето на кръстовища от протестиращи

 

 

 

 

 

 

Ние заставаме зад правото на всеки да изразява на висок глас позицията си и да я отстоява чрез протестни действия. Смятаме обаче, че това трябва да се случва според правилата и да не нарушава правата на тези, които искат да се придвижат до работното си място

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват своята принципна позиция, че всеки има право на протест, стига да е в рамките на закона. Няма как обаче да подкрепим блокади, които пречат на свободното придвижване на хора и на българския бизнес. С това общо становище излизат от двете асоциации. Ресторантьорите са недоволни от затварянето на ключови кръстовища в столицата, защото усещали затруднение в работата си.

"Ние заставаме зад правото на всеки да изразява на висок глас позицията си и да я отстоява чрез протестни действия. Смятаме обаче, че това трябва да се случва според правилата и да не нарушава правата на тези, които искат да се придвижат до работното си място, да заведат и приберат децата си от детска градина и училище или просто са решили да излязат за развлечение. Ситуацията, в която се намираме е много тежка и икономическите последствия от пандемията от COVID-19 тепърва ще ни връхлитат. Считаме, че в този момент е важно да се обединим, за да преодолеем заедно кризата. Като работодатели и граждани, ние реално усетихме последствията от затрудненото движение в София и други големи градове на страната.

Това рефлектира директно върху много хора, както и върху бизнес средата у нас. Елементарният пример, който ние видяхме в ежедневието си бяха множеството отменени резервации в ситуация, в която и без това сме изправени на ръба на оцеляването. Отново повтаряме, че уважаваме правото на всеки да отстоява исканията си, но нека да не бъде за сметка на тези, които осигуряват поминъка на служителите и семействата си.

Защото е важно да знаем, че правата ни не се простират до безкрайност, а спират там, където започва правото на друг човек и с действията си можем да го засегнем. Иначе ще настъпи всеобщ хаос!", пише още позицията им.

Със становище срещу затварянето на кръстовища от протестиращи излезе и фитнес секторът. Българската асоциация за фитнес и здраве е категорично против затварянето на възлови части от столицата и подчертава, че с това не се постигат целите на протеста.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати