Транспорт

3 Сигурни брокера за компенсации при закъснели или отменени полети

   
3 Сигурни брокера за компенсации при закъснели или отменени полети

3 Сигурни брокера за компенсации

На фона на Коронавирус, а и не само, авиолиниите отменят редица полети, за не малка част от които ние все пак можем да получим компенсация до 600 Евро. Обезщетението ни се полага дори и при полет, на който сме се качили, но е закъснял с 3 или повече часа. Прочетете анализа ни на ситуацията и вижте кои са напите три препоръчани брокера за компенсация.  

Както вече знаете, имаме право на обезщетение до 600 Евро за полети през последните 3 години, които са:

  • Отменени 
  • Закъснели с 3 или повече часа
  • Полети, до които ни е отказан достъп поради „overbooking“

Ето и двата основни варианта да се преборим за обезщетението ни.

закъснял-или-отменен-полет

Самостоятелна борба за компенсация

Както неведнъж сме описвали темата, ние имаме възможността да се борим самостоятелно за компенсацията си и да получим 100% от нейния размер. С някои авиолинии това става сравнително по-лесно, но в повечето случаи е необходимо да се въоръжим с много търпение и упоритост.

С текущата епидемия от Коронавирус ситуацията е още по затегната и най-вероятно отговорите на авиолинията ще закъсняват със седмици.

Ако се колебаете как да подходите в конкретния случай, вижте класацията AirHelp Score 2019, където авиолиниите са подредени по това колко зачитат правата на пътниците и колко лесно изплащат компенсации.

Заявяване на иск чрез брокер за компенсации

Вторият вариант е да заявите иска си чрез брокер за компенсации. В този случай, заявяването е безплатно, а брокерът ще удържи таксата си (стандартно 25-30% от размера на компенсацията) само в случаите, когато успее да се пребори за обезщетението Ви.

Фирмите, които се занимават с този тип дейност станаха изключително много в последно време. Ние все пак Ви препоръчваме да се доверите на най-доказаните и сигурни такива.

Ето и нашите три сигурни брокера за компенсации при отменени или закъснели полети:

airhelp брокер компенсации полети

AirHelp – Световният лидер в борбата за обезщетение при закъснели и отменени полети. Над 16 милиона пътници са им се доверили до момента. Успеваемостта им е висока, така че можете да им се доверите.

Можете лесно да проверите полета си тук:

закъснял или отменен полет Сигурни брокера за компенсации

FlightRight – Най-големият немски брокер и може би най-популярната в Европа компания за компенсации. Прави ни впечатление колко отблизо следят ситуацията с Коронавирус. Много бързо и лесно можете да проверите полета си с тях тук.

закъснели полети обезщетение

ClaimCompass – Най-популярната компания в България. Предимството е че можете да въведете иска си и да кореспондирате с тях на български език. Ние имаме и интегрирана тяхната форма на сайта ни, където лесно можете да въведете данните на полета си.

С която и да е от трите препоръчани компании да продължите с иска си за обезщетение, в сигурни ръце сте и няма да сбъркате. В определени случаи, ако сте опитали с една от компаниите и не се е получило, можете да опитате ис някоя от другите две. Това се получава, тъй като всяка една от тях си има специални дестинации и законодателства, върху, които е фокусирана. Добър пример е по-специфичното законодателство на Бразилия.

Пожелаваме Ви успех!

TravelSmart



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати