Турагенции

По-евтино море през септември

   
По-евтино море през септември

 

 

 

 

 

Хотелиерите се готвят да удължат сезона

Сезонът по Южното Черноморие ще поеме глътка въздух за Деня на независимостта и Деня на съединението на България, твърдят туроператори за „24 часа“. С настъпването на септември започват и намаленията, които тази година заради необичайната ситуация около COVID-19 на много места са още от средата на август.

Около 6 септември, например, се събират няколко почивни дни и повечето хотелиери се готвят да удължат сезона. За празника в слънчев бряг се очаква да останат 20-тина работещи хотела. Базата в Несебър, Равда и Свети Влас ще остане наполовина. Созопол пък ще разчита на летовници за празника на изкуствата “Аполония”. В края на сезона намаленията са до 30%.

За 45 лв. на вечер с олинклузив може да се резервира стая в 4-звезден хотел в Поморие, а за същата категория цените в Слънчев бряг вървят от 55 до 65 лв., съобщава „24 часа“. В Несебър също се намирали стаи за 50 лв. в луксозни хотели.

По-непретенциозните хотели по Южното Черноморие са смъкнали цените до 25 лв. на вечер със закуска. Колкото се отива по на юг от Бургас, толкова падат и цените, твърди изданието.

За първа година правилото за удължаване на сезона се обръща - той ще е по-дълъг на юг от Бургас и по-кратък на север от града. Преди пандемията чужденците го удължаваха на север основно заради Слънчев бряг, но сега курортът е полупразен.

На юг от Бургас обаче пращи от народ и според резервациите туристи ще има и след празниците. В Лозенец хотели и кръчми се готвят да работят на пълен оборот поне до 15 септември. Оферти с намаления от 20 до 30% са обявили чак в Синеморец и пограничното Резово.

Въпреки по-ниските оферти за хотелите по морето по ресторантите цените остават същите и никой не си и помисля да ги намалява.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати