Анализи

Туроператорите са доволни от отварянето на пазар Турция

   
Туроператорите са доволни от отварянето на пазар Турция

Туроператорите са доволни от бързата реакция на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов за отварянето на пазар Турция, установи проверка на TravelNews. Проф. Ангелов тази вечер издаде заповед, с която премахна карантината и PCR тестовете за пристигащите от Турция, Сърбия и Беларус. По-рано през деня Марияна Николова изпрати писмо до здравния министър след настояване на туроператорите.

„Много приятно сме изненадани от бързата реакция на вицепремиера Марияна Николова, която ни обеща отпадането на ограничителните мерки“, заяви Ивайло Богданов, управител на „Тез тур“. Според него има много добри условия да се напълнят и изпълнят чартърните програми през септември и октомври. На българите много им се пътува до турските курорти и сега ще могат да отидат, допълни той.

„Това искахме и това очаквахме. Вероятно ще тръгнат почивките за Турция. Някои от записаните за май и юни ще могат да се възползват сега през септември и октомври“, каза Одисей Спасов, управител на „Партнер травел“. По думите му хотелите в южната си съседка държат много високо ниво на хигиена и сигурност за туристите.

Доволни сме, това е една добра новина за туроператорите. Очакваме до 15 септември да отидат доста българи в турските курорти с чартъри и по автобусни програми, отбеляза Емил Абазов, управител на „Премио травел“. Задоволство изказа още Павлина Русева, управител на Save travel и член на УС на новото Сдружение на туроператорите и туристически агенти „Обединение Бъдеще за туризма“. Тя се надява мярката да важи не само за септември, но и за октомври, за когато има много обиколни турове на българи в Турция.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати