Анализи

Николина Ангелкова ще продължи да се занимава с туризъм, но в парламента

   
Николина Ангелкова ще продължи да се занимава с туризъм, но в парламента

 

 

 

 

 

 

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова - след като се върна в Народното събрание като депутат през юли - ще е част от две парламентарни комисии: по икономическата политика и туризъм, както и комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

За разлика от последния работен ден на миналата седмица, когато народните представители не събраха кворум, в първия работен ден на парламента за тази седмица се регистрираха 126 депутати и след като единодушно гласуваха оставката на Данаил Кирилов като народен представител, за няколко минути направиха редица размествания по парламентарните комисии.

В комисията, която анализира придобиването на малко над 18% от Първа инвестиционна банка от страната на държавната Българска банка за развитие ще работят Йордан Цонев (ДПС), Сергей Кичиков (ДПС), Елена Ангелинина ("Воля") и Кръстина Таскова ("Воля").

Заради присъединяването на Николина Ангелкова (ГЕРБ) към комисията по икономическа политика и туризъм от нея отпадна Борис Кърчев (ГЕРБ). В пленарна зала депутатите решиха той вече да бъде част от комисията по земеделието и храните. Същата комисия пък освобождава Алтимир Адамов (ГЕРБ), но пък депутатът отива в комисията по политиките за българите в чужбина.

Част от комисията по култура и медии става Калин Вельов, който стана депутат на мястото на бившия министър на финансите Владислав Горанов.

Пламен Манушев (ГЕРБ) вече е председател на комисията по външна политика, а зам,-председател е Христо Гаджев (ГЕРБ). Митко Полихронов (ГЕРБ) вече част от комисията по енергетика.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати