Събития

Изложение на изкуството ще се проведе на 26 и 27 септември в София в НДК

   
Изложение на изкуството ще се проведе на 26 и 27 септември в София  в НДК

 

 

 

 

 

 

 

Първо по рода си изложение на изкуство на открито ще се проведе на сцената на „Платформа А6“ на НДК в уикенда на 26 и 27 септември, пише „Площад Славейков“. „Експо Артко19“ ще събере художници от цяла България, които ще могат да представят своите произведения пред широката публика, пише topnovini.bg.

Събитието започва в съботния 26 септември в 10 ч. и ще даде възможност на творците да установят контакт с публиката си, загубен по време на пандемията, когато всички галерии и изложбени пространства останаха затворени. Изложението е организирано от художниците Надежда Розева и Петко Дурмана, администратор на Фейсбук-групата „Купи изкуство, подкрепи художник“, която предоставя платформа на професионални български творци да преговарят за продажбата на произведенията си директно с купувача.

Изложението ще има съпътстваща програма от презентации и тематични дискусии.

В екипа на инициативата има специлисти с опит в областта на визуалните изкуства, както и съмишленици на идеята за осъществяване на първото арт експо у нас от такъв мащаб. Надеждите са, че то ще постави началото на подобен тип събития и публики в България и ще даде картина на състоянието на изкуството у нас след пандемията.

Името „Артко19“ е символично избрано – в него кодирана връзката с пандемията, която даде нова посока на творците и на потребността от изкуство, пренареди пазарните механизми, отложи големите световни арт събития, наложи нови правила за галериите и наложи онлайн територията като най-безопасна и достъпна за творците.

Проектът се осъществява от „Артко19“ ООД с финансовата подкрепа на Министерство на културата.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати