Новини

Гръцкият Little Banana е най-добрият плаж за нудисти

   
Гръцкият Little Banana е най-добрият плаж за нудисти

 

 

 

 

 

 

TripAdvisor въз основа на туристически отзиви. Между другото, според проучването европейците се оказаха най-спокойните почиващи - 55% от жителите на региона признаха, че са готови да бъдат голи на плажа.

Според анкета, в която са участвали туристи от целия свят, нудистите се съветват да отидат в Гърция, или по-точно на остров Скиатос, който се намира в Егейско море. Именно там се намира най-добрият нудистки плаж на планетата  "Малкият банан".

Тези, които се насочват натам за първи път трябва да са наясно, че Banana Beach има три плажа - Little Banana, Big Banana и Nameless Banana. Плажовете са получили името си поради факта, че са извити като банани, но това не е важно, но фактът, че нудистите се събират само в Малкия банан, другите два са доста уважавани курорти за "стандартни" туристи.

"Малкият банан" не е единственият гръцки плаж в списъка. На шесто място е  Paradise Beach  на остров Миконос. Това място обаче е по-подходящо не за тези, които обичат да се отпуснат в това, което майка им е родила, а за тези, които искат да се помотаят така, както майка им ги е родила. Остров Миконос отдавна се смята за своеобразна Мека за клабъри, където хората идват да се разхождат не само от цяла Европа, но дори от Австралия и САЩ. Плажните партита започват около 17 часа и обикновено продължават до сутринта. Ако обаче не искате да бъдете напълно гол, редовните гости на курорта няма да гледат накриво.

Друга европейска държава, от която два плажа наведнъж попаднаха в класацията, е Испания. И както при Гърция, и двата плажа са на острови. На Майорка потребителите на TripAdvisor оцениха Es Trenc като най -добрия плаж  , а на Канарските острови - De Maspalomas  (Гран Канария).

Още два европейски плажа в класацията са натуристкият лагер Valalta , разположен в хърватския град  Ровинь, и натуристкото село Cap-d'Agde  на Френската Ривиера.

Така от десетте най-нудистки плажа в света шест са разположени в Европа. И това не е изненадващо. Според допитване, проведено от TripAdvisor преди публикуването на рейтинга, европейците са най-безсрамните пътешественици. 55% от жителите на Стария свят са заявили, че са готови да се съблекат напълно на плажа, докато 26% признават тази възможност. Само 19% от европейците категорично отказват да се слънчеви бани в така, както майка им ги е родила.

За сравнение, сред американците 49% от туристите са готови да се съблекат на плажа, сред австралийците - 52%, сред канадците - 48%.

Отделно, TripAdvisor анкетира британците - сред жителите на мъгливия Албион само 49% от почиващите ще могат да голят на плажа.

В допълнение към европейските плажове, класацията включва още  Sonrisa  (Коста Мая, Мексико),  Grand Saline Beach  (остров Saint Barthélemy, Карибско море),  Orient Beach  (остров Saint Martin) и  Samurai Beach  (Австралия).



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати