Хотели

Хотел „Парадайс“ в Огняново отчита висока заетост въпреки COVID-19

   
Хотел „Парадайс“ в Огняново отчита висока заетост въпреки COVID-19

 

 

 

 

 

 

Хотел „Парадайс“ в село Огняново, Гоце Делчев отчита много висока заетост през лятото въпреки COVID-19, заяви за TravelNews един от собствениците Сухат Мехрем. Според него българите са предпочели СПА курортите и минералната вода за по-дълги ваканции. „Такъв силен месец август никога не сме имали. Тази година отбелязваме почти 100% заетост. Месеците юли и септември също са много силни“, каза Мехрем. 

За всички отказани резервации през март и април са върнати парите на клиентите. Възстановихме около 40 000 лв. и сме коректни с нашите гости, подчерта Сухат Мехрем. Използвали са месеците от март до май да направят ремонт на хотела с цел да бъде повишена категоризацията на 4 звезди. През този период са запазили над 70% от персонала си. Планират да продължат с инвестициите и да изградят зимна градина. 

За първи път не очакват чужденци през тази година. Традиционно гърци и турци идват през есента и зимата. Почивките им започват от октомври. За първи път нямаме никакви резервации от гърци и турци, каза Сухат Мехрем. Като една от причините той посочва затварянето на граничния контролно-пропусквателен пункт Илинден от гръцка страна. Обикновено най-много гърци идват от близките Драма и Кавала, обясни той. 

За Нова година запитванията вече са започнали и са само от българи. Интересът е голям, защото голяма част от хората няма да пътуват в чужбина покрай коледните и новогодишни празници, подчерта Сухат Мехрем.  

Той и брат му Кадри са собственици на строителната компания „КСМ Строй“ ООД, която е една от най-големите в района на Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Следващата им инвестиция в Огняново ще бъде в изграждането на първия петздезден хотел в СПА курорта. Инвестицията ще бъде около 10 млн. лв., като те ще си извършат строителството. Хотелът ще бъде с около 100 стаи и апартаменти и ще може да посреща около 200 човека. Той ще разполага естествено със СПА център и басейни с минерална вода.  

Сухат Мехрем определя като най-големия проблем за Огняново старата водопроводна мрежа, по която минава минералната вода. Също и лошата инфраструктура на селото. Новият кмет на община Гърмен Феим Иса вече е съдействал на местния хотелиерски бизнес да предоставя топлата минерална вода, за да може да се ползва от тях за отопление в хотелите. В момента голяма част от водата се изтича в реката. 

Хотел „Парадайс“ предлага настаняване в двойни стаи, апартаменти и къщи. Всички помещения са с тераси. На разположение на гостите са лоби бар, бар басейн, изискан ресторант и конферентна зала. Има два външни басейна с минерална вода и външно джакузи. Хотелът разполага с детска площадка. В него има СПА и уелнес център със закрит басейн, джакузи, детски басейн, хидромасажна вана, солна сауна, арома сауна, турска баня, парна баня и масажи.   

Мирослав Иванов 

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати