Събития

Плевен отбелязва 102 г. от Дойранската епопея

   
Плевен отбелязва 102 г. от Дойранската епопея

В Плевен тържествено честват 102-та годишнина от Дойранската епопея.

Пред паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите 2606 офицери и войници.

Честването се организира от Сдружение „Героите на Дойран“, ВВВУ „Георги Бенковски“ и военните формирования от Плевенския гарнизон, с подкрепата на Община Плевен, началото е в 11 часа, Иван Нинов член на Инициативния комитет за изграждане на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия:

“Получихме помощ от много граждани, от фирми на територията на Плевен, от местната администрация, Министерството на отбраната указа огромна помощ. Открихме го през ноември 2019 г. и сега за първи път ще има честване при новооткрития паметник. Нашите приятели от “Национално дружество Традиция“, регионалните клонове – Априлци, Троян, Севлиево, Плевен – те ще бъдат с автентични униформи от първата световна война, с автентични оръжия от този период. До преди две години не бях запознат с тези събития в подробности, но ще се срамувам, ако моите деца не знаят“.

Очаква се вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов да връчи награди за народополезна и патриотична дейност, съобщи БНР.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати