Турагенции

Аква тур БГ и Марияна Николова обсъдиха проблемите с пазар Русия

   
Аква тур БГ и Марияна Николова обсъдиха проблемите с пазар Русия

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Алтай Юксел и Румяна Юксел, ръководство на туроператорска фирма „Аква Тур БГ“ ООД. Компанията работи основно с организиране на пътувания от и до Русия и затова основен фокус в дискусията бе възможността за насърчаван на посещенията за този пазар.
Пазар Русия е важен за развитието на отрасъла, като се нарежда сред водещите 10 страни, от които годишно България посреща най-много посетители, заяви вицепремиерът. Тя посочи още, че важно условия за увеличаване на броя на пътуванията е издаването на визите. Министерството на туризма съвместно с Министерството на външните работи успяхме да въведем облекчения в процедурите за отпечатването им, информира министър Николова. И уточни, че целта е те да се издават в много кратки срокове поради интереса на руските граждани към т.нар. „last minute” почивки.
Представителите на компанията коментираха, че този въпрос е ключов и по-лесното и бързо издаване ще допринесе много за увеличаване на пътуванията между двете страни.
Към днешна дата остава да възстановим туристическите посещения с Русия, работим последователно, за да го постигнем и вярвам ще се случи максимално скоро и, за което Министерството на туризма работи приоритетно, каза още вицепремиерът. Тя представи част от мерките, които правителството предприе за облекчаване на работата на бизнеса и за подпомагането му за преодоляване на последиците от разпространението на Ковид 19.  
Представителите на туроператора поставиха въпроса за качеството на предлаганите туристически услуги и ол инклузив пакетите. Бяха коментирани добри практики при предлагането на ол инклузив системата, както и възможностите да се разработят по-подробни изискванията за предлагането му от местата за настаняване. Министър Николова обясни, че в момента, със сътрудничеството на професионалните гимназии, се разработва национално меню. Очакваме по този начин да повишим качеството на услугата и да допринесем за популяризиране на кулинарните богатства на страната, коментира още вицепремиерът.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати