Оферти

Преход от вр.Орфей до с.Гела, Смолянски езера, пътека Невястата

   
Преход от вр.Орфей до с.Гела, Смолянски езера, пътека Невястата

Родопска приказка - преход до Слолянски езера, екопътека „ Невястата“, крепост Асетос и манастир Св. Пантелеймон, и от връх Орфей до с.Гела.
Дата: 17-18.10.2020г. .
Цена: 95лв.
тел: 0879 54 53 53
По времето на преходите ще имате възможност да се докоснете до най-красивата част на Родопите, през най-красивия и пъстър сезон - Есента.
1. ДЕН - 6.00ч. Тръгване от Студентски град, обръщалото на автобусите при НСА / последната спирка на автобусите N 94 и 280 /.Отправяме се в посока град Смолян, където ще направим и първият приятен преход около Смолянските езера. Смолянските езера са едно невероятно кътче, закътано под недостъпните Орфееви скали. Край тях се вие кратна, но много приятна екопътека. Има легенда, че смолянските езера дават подземни води на извори, отстоящи от тук на цели 50 км. В съчетание с гъстите елови и смърчови гори, които са оградили езерата, това място ще ни предразположи за тези два дни, в които Родопа ще ни разкрие една от най-красивите си части. След като направим тази страхотна разходка се отправяме към Екопътека Невястата, крепост Асетос и манастир Св. Пантелеймон. Тези три места са разположени на една красива скална тераса, която ще ни изуми с откриващите се невероятни гледки. С разходката по екопътека Невястата ще научим интресни факти за флората и фауната в района, а пътеката за крепост Асетос предлага богата информация за проведените тук археологически разкопки и откритата средновековна крепост.След като се заредим с красота се отправяме към хотела където ще хапнем вкусно и ако са Ви останали още сили ще се забавляваме. Нощувка.
2. ДЕН – Закуска. Днес ще направим един от най-интересните и красиви преходи в Родопите - хижа Перелик - "Военната чешма" - връх "Орфей" - хижа "Ледницата" - село Гела..И като доавим, че ще бъде по време на есента, когато цялата планина ще бъде оцветена с пъстри цветове, разходката ще е повече от пленяваща. Връх "Орфей" е с височина 2188 м. и е най-високия връх в Родопите, който планинарите имат възможност да изкачат. Само три метра по-нисък от недостъпния заради военен обект връх "Голям Перелик", той определено е най-красивия и панорамен връх в рида "Мурсалица", който е една истинска "броеница" от десет двухилядника. Мнозина казват, че "Широколъшки снежник" е най-панорамния връх в Родопите, но дали е така? Нека проверим на място. Прехода ни ще започне малко след хижа "Перелик", от чешма, наречена "Войнишката". В близост се намира и параклис "Св. св. Кирик и Юлита", разположен на големите ливади "Чурика". Това е най-високо намиращия се християнски храм в България. От тук започва нашия преход към върха, който изцяло се движи по трасето на Международен туристически маршрут Е8 (Рила-Родопи). В по-голямата си част пътеката лъкатуши сред прекрасни голи пространства с красиви перспективи на североизток и югозапад. Според мнозина, това е най-красивата гледка, която Родопа планина предлага. Следва спускане към хижа Ледницата и село Гела - родното място на едни от най-добрите гайдари в целите Родопи. Общото време за преминаване на прехода е около 7 часа с включените почивки и беседи по пътя. В Гела ще направим кратка почивка, след което се качваме на автобуса и заредени с много причтни емоции и красова се отправяме към София. Прибиране около 21-22ч.
Маршрутът и двата дни е много приятен и е подходяш дори за хора с ниска туристическа подготовка.
Агенцията си запазва правото да променя реда за посещаване на посочените обекти в програмата!
В цената са включени:
- транспорт по маршрута с лицензиран автобус ,
- 1 нощувка със ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ в хотел в Форест Нук в Пампорово.
- водач, представител на агенцията по целия маршрут,
- приятни и опознавателни беседи през целия маршрут.
- професионален екскурзовод, водач през цялото време
В цената не са включени:
- планинска застраховка – 4лв.
- разходи от личен характер,
 
Начин на записване: записването става с внасянето на депозит 50лв. в офиса на фирмата или по фирмената сметка IBAN BG05RZBB91551010127524 Райфайзен банк, и с подписване на договор за организирано пътуване в който са посочени и общите условия. Втората вноска от 45лв. трябва да се плати не по-късно от 09.10.2020
!!!Важно: - когато плащате по банков път задължително трябва да посочите Вашите имена и дестинацията за която плащате, както и да изпратите снимка на платежното на имейл или месинджър в страницата. Резервацията се пази до 3 дни след изпращането на договора.
 
Място на тръгване: 6:00ч. от Студентски град, обръщалото на автобусите при НСА / последната спирка на автобусите N 94 и 280 /
Желателно е туристите е да бъдат с удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, въхна дреха, дъждобран. За първият дет трябва да се носи сух пакет храна.
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
Екскурзията се осъществява при записана група от 40 човека. Краен срок за анулирането на пътуването при несъбран брой туристи - 7 дена преди датата на отпътуване.
!!!Опция за провеждане на екскурзията при събрани по малко хора - поне 15 човека – доплащане от 20лв. на човек!!!
 
Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя. Подробности отностно този вид застраховка ще Ви бъдат дадени в офиса на фирмата
“Ню Френдс Травел” ЕООД, има удостоверение за регистрация № РК-01-7502/ 14.12.2015г, и застраховка “Отговорност на туроператора” № 03700100002460/ 23.12.2019г към “ Застрахователно дружество ЕВРОИНС“ АД
 
 
Вижте по-малко
 
 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати