Турагенции

Египет отмени визите до април догодина

   
Египет отмени визите до април догодина

Египет отмени визите до април 2021 г. за всички туристи, които пристигат в курортите Хургада и Шарм Ел Шейх. Мярката засяга и българите, които възнамеряват да пътуват до дестинацията. Това съобщи за TravelNews Евелина Стефанова, управител на туристическа агенция „Тюркоаз дриймс“. Таксата от 25 долара за издаване на виза отпада.

Първоначално Египет отмени визите до края на октомври. С цел привличането на повече туристи, срокът се удължава до април следващата година, каза Стефанова. Тя очаква засилен интерес към Египет от страна на българските туристи. Причината е, че офертите са изключително изгодни. Традиционно през октомври започват чартърите от България до арабската страна. Те са до Хургада и Шарм Ел Шейх. Египетските власти посочват, че визите остават само при пристигане в Кайро.

Междувременно министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед във връзка с влизането в България. За пристигащите от Украйна се въвежда изискване за отрицателен PCR тест от 1 октомври 2020 г. Причината е в увеличения брой на заразените в страната. За Турция засега няма промяна и може да се пътува без PCR тест.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати