Хотели

Нов спа хотел отвори врати в София

   
Нов спа хотел отвори врати в София

Тази година си пожелах спокойствие и тишина за рождения ден и ги намерих! При това в центъра на София! Споделям с вас пресни впечатления от Millennium Spa & Wellness Centre.

Millennium Spa & Wellness Centre е спа центърът към високия хотел зад НДК – този, в който се намира и Ozone Skybar & Lounge. Бях го мернала на път за 29-ия етаж, а два дни преди рождения ми ден ми излезе и реклама. Фейсбук ги надушва тези неща.

По принцип не би ми хрумнало да ходя на спа в София, но когато е с дете, човек търси всякакви варианти за бягство и релакс. Дори в собствения си град. 

Първоначално ме грабнаха снимките и описанията в сайта им и мога да твърдя, че на живо се покриват на 100%. Светло и просторно е, интериорът носи усещане за лекота, простор и пълен релакс. Мисля, че това е най-богатото и разнообразно спа, на което съм била някога. Друг плюс беше това, че нямаше други хора и се насладихме на частно спа преживяване. А гледката (не е чак като от 29-ия етаж), но пак си я бива! 

Millennium Spa & Wellness Centre
Гледката от басейна

Центърът е съставен от 5 зони, носещи имена на елементите вода, въздух, огън, земя и етър. Водната зона включва басейн със солена вода, хидромасажни вани, морска парна баня, парна баня, ориенталски хамам, приключенски душове, „Пътека на здравето“ (камъни, върху които ходиш с различна температура на водата), арома ванички за изморени крака, леден фонтан и контрастни душове.
За мен супер забавни бяха adventure shower-ите и минах поне 3 пъти.  Представляват пътека от няколко душа с различна струя и температура на водата, озвучени с природни шумове (птички, гръмотевици и др.), които подсилват усещането. Не съм била на нещо подобно и подскачах като малко дете. 

Millennium Spa & Wellness Centre
Приключенски душове 

Супер много ми харесаха и хидромасажните вани и джакузито. Идеята за морска парна баня ми хареса много и досега не бях стъпвала в такава, но беше слабичка и не я усетих особено.

Огнената зона включва сауните – релакс инфрачервена сауна и панорамна финландска сауна. Тъй като не издържам много горещина, за мен най-приятна беше билковата сауна (част от земната зона). Този вид сауна ми е любим, но съм била едва на още една такава (в хотел Езерец в Благоевград). Знаете ли за други?

Millennium Spa & Wellness Centre
Билкова сауна

Зоните “Въздух” и “Етер” съчетават релакс зоната с водни легла и панорамните гледки към Витоша и града. Дори книга не ви е нужна!

Честно казано макар и за няколко часа, успях да се откъсна от натовареното ми мамско ежедневие (без нито капка ирония), да презаредя батериите и да се насладя на тишината и спокойствието, за които мечтаех. Дори задръстването по бул. България на връщане не можа да ме изнерви. 

Завършихме цялостното преживяване с масаж и излязох от Millennium Spa & Wellness Centre като нов човек! Със сигурност бих се върнала отново!

Цената за ползване на спа зоната в рамките на три часа е 80 лв. Чудесна идея е и за подарък.
Паркингът на хотела е безплатен първите 2 часа, а всеки следващ час е по 4 лв.

Правят уроци по плуване за деца от 3 до 9 години. Само чакам Теа (едно 2 години) и сме там! 

А вие бихте ли отишли на спа в София?



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати